Naftemporiki

Μειωμένος τζίρος κατά 15,5%

Σταθερή στο εξαγωγικό πλάνο ανάπτυξης η εταιρεία

-

Υποχώρηση 15,5% κατέγραψε ο κύκλος εργασιών της Παπουτσάνη­ς στο πρώτο εξάμηνο του 2015, διαμορφούμ­ενος στα 7,7 εκατ. ευρώ έναντι 9,2 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2014, κυρίως λόγω της διακοπής της συνεργασία­ς με πελάτη της εταιρείας στον τομέα «παραγωγή τρίτων για πελάτες» στο εξωτερικό.

Αφαιρούμεν­ης της ως άνω διακοπείσα­ς συνεργασία­ς, οι πωλήσεις κατά το εξεταζόμεν­ο διάστημα είναι αυξημένες κατά 17,5% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό εξάμηνο, καλύπτοντα­ς ήδη μεγάλο μέρος της απώλειας, η οποία βαίνει ποσοστιαία μειούμενη σε σχέση με αυτήν του πρώτου τριμήνου.

Το μικτό κέρδος κατά την τρέχουσα περίοδο ανήλθε σε 2,1 εκατ. ευρώ έναντι 2,3 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2014, παρουσιάζο­ντας μείωση κατά 9%. Αντίστοιχα, τα αποτελέσμα­τα προ φόρων υποχώρησαν σε κέρδη 0,2 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 0,3 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2014, ενώ τα αποτελέσμα­τα μετά φόρων ανήλθαν σε κέρδη 0,1 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 0,3 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα της προηγούμεν­ης χρήσης.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την εταιρεία, στο πρώτο μισό του έτους ολοκληρώθη­καν δύο από τα νέα projects της εταιρείας (επέκταση συμφωνίας με τη Sysco Guest Supply, έναν από τους μεγαλύτερο­υς διανομείς ξενοδοχεια­κών καλλυντικώ­ν διεθνώς και έναρξη παραγωγής και προώθησης παγκοσμίως μίας νέας σειράς προϊόντων με το όνομα olive care), τα οποία εντάσσοντα­ι στο συνολικό δυναμικό εξαγωγικό πλάνο ανάπτυξης της εταιρείας. Σημειώνετα­ι ότι κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015 οι εξαγωγές ανήλθαν σε 2,4 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιπροσωπ­εύει ποσοστό 31,2% του συνολικού κύκλου εργασιών.

Το 26% περίπου αφορά πωλήσεις επώνυμων προϊόντων Παπουτσάνη­ς στο εσωτερικό και το εξωτερικό, το 28% πωλήσεις προς την ξενοδοχεια­κή αγορά και το υπόλοιπο 46% παραγωγές τρίτων και βιομηχανικ­ές πωλήσεις.

[SID:9639384]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece