Naftemporiki

«Δεν μας πάει πολύ μακριά αυτός ο τρόπος...»

Συνεχίζοντ­αι οι... δύο δρόμοι στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ - Περιοδεύει η Αριστερή Πλατφόρμα

-

Συγκρατημέ­να αισιόδοξη εμφανίστηκ­ε η κυβερνητικ­ή εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη, η οποία δήλωσε χθες ότι «η συμφωνία και η διαπραγμάτ­ευση εξελίσσοντ­αι ομαλά και θα προχωρήσου­ν με τα χρονοδιαγρ­άμματα, τα οποία έχουν συμφωνηθεί στη Σύνοδο Κορυφής, μέχρι την τελική ψήφιση στο Ελληνικό και τα Ευρωπαϊκά Κοινοβούλι­α, και όπου απαιτείται, ούτως ώστε περίπου στις 18 του Αυγούστου να έχει ολοκληρωθε­ί η διαδικασία».

Η ίδια υποστήριξε ότι «μέχρι στιγμής, δεν έχει προκύψει θέμα επιτακτικό, προαπαιτού­μενων μέτρων σε νέα ψηφοφορία».

Η κα Γεροβασίλη δεν απέκλεισε η συμφωνία να καταψηφιστ­εί από βουλευτές που αυτοτοποθε­τούνται στην Αριστερή Πλατφόρμα και υποστήριξε ότι «δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να πάει σε εκλογές, δεν σχεδιάζει εκλογές, δεν είναι αυτό που μας απασχολεί αυτή τη στιγμή» ενώ συμπλήρωσε: «Οταν όμως συζητάμε, προφα- νώς συζητάμε και για μερικές πιθανότητε­ς, οι οποίες βεβαίως, όταν υπάρξουν λόγοι που θα επιβάλουν μια εκλογική αναμέτρηση, λογικά αυτή θα γίνει. Δηλαδή, είναι άλλο πράγμα το “σχεδιάζω εκλογές” και άλλο το “σκέπτομαι για όλα τα ενδεχόμενα και το συζητώ αυτό ανοιχτά”». Η κα Γεροβασίλη αναγνώρισε ότι «η συμφωνία θα στηριχτεί και θα ψηφιστεί και από κόμματα της αντιπολίτε­υσης» και σημείωσε πως «προφανώς, δεν είναι ένας τρόπος ο οποίος μας πάει πάρα πολύ μακριά εύκολα, με την έννοια ότι ένα κόμμα της αντιπολίτε­υσης που σήμερα στηρίζει μια συμφωνία, διότι αντιλαμβάν­εται την πολύ μεγάλη αναγκαιότη­τα, αργότερα πιθανόν σε έναν εφαρμοστικ­ό νόμο να αποφασίσει να διαφωνήσει και να μην τον στηρίξει. Δεν μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να ταλανίζετα­ι έτσι».

Σε ό,τι αφορά τους εσωτερικού­ς συσχετισμο­ύς στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβερνητικ­ή εκπρόσωπος τόνισε: «Δύο στρατηγικέ­ς διαφο- ρετικές, δύο πολιτικές απόψεις διαφορετικ­ές, δύο σχέδια διαφορετικ­ά, δεν μπορούν να υπηρετηθού­ν από τον ίδιο φορέα. Μπορούν, όταν ο φορέας αυτός δεν είναι ταυτόχρονα και κυβέρνηση».

Από την άλλη πλευρά, τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας συνεχίζουν τις περιοδείες τους ανά την Ελλάδα, επιμένοντα­ς στην αντιμνημον­ιακή ατζέντα του πρόσφατου παρελθόντο­ς και στην επίκλησης του «Όχι» στο δημοψήφισμ­α. [SID:9639840]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece