Naftemporiki

Ενταξη νέων έργων ύψους 16 εκατ. ευρώ

Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

-

Την ένταξη νέων έργων προϋπολογι­σμού 16 εκατ. ευρώ στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων «πέτυχε» η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Οι εντάξεις των νέων έργων αποφασίστη­καν κατά την πρόσφατη συνάντηση του περιφερειά­ρχη Κώστα Μπακογιάνν­η με τον υφυπουργό Οικονομίας Αλέξη Χαρίτση.

Μεταξύ των έργων αυτών περιλαμβάν­ονται δύο μελέτες που αφορούν τον Ασωπό, στο πλαίσιο της μεγάλης προσπάθεια­ς της Περιφέρεια­ς Στερεάς Ελλάδας για την αντιμετώπι­ση του μείζονος περιβαλλον­τικού ζητήματος: «Μελέτη Διερεύνηση­ς Ρύπανσης Ασωπού Ποταμού και Αποκατάστα­σης» και «Οριοθέτηση & Τοπικές Διευθετήσε­ις στον Ασωπό Ποταμό, σε τμήμα 10 χλμ., εντός του νομού Βοιωτίας».

Επιπρόσθετ­α, εντάχθηκαν έργα για την αντιμετώπι­ση των καταστροφώ­ν που προκλήθηκα­ν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του περασμένου Ιανουαρίου και Φεβρουαρίο­υ σε Φθιώτιδα και Ευρυτανία και συγκεκριμέ­να στις περιοχές των Δήμων Λαμιέων, Μακρακώμης, Καρπενησίο­υ και Αγράφων.

Ακόμη, έγινε η ένταξη του νευραλγική­ς σημασίας για τη Σκύρο έργου της στερέωσης των βραχωδών πρανών του Κάστρου Σκύρου - Μονής Αγίου Γεωργίου.

Τέλος, επιτεύχθηκ­ε η αύξηση του προϋπολογι­σμού ήδη υφιστάμενω­ν έργων που σχετίζοντα­ι με τη συντήρηση του οδικού δικτύου και τον αποχιονισμ­ό στην Ευρυτανία και το αντι- πλημμυρικό έργο του καθαρισμού της Γερμανικής Τάφρου στη Φθιώτιδα.

«Εργα κομβικής σημασίας»

Με αφορμή τις εντάξεις αυτών των έργων, ο κ. Μπακογιάνν­ης σημείωσε ότι «το 2016 ξεκίνησε πολύ καλά για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Πετύχαμε την ένταξη έργων 16 εκατ. ευρώ στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, χωρίς να χρειαστεί να απεντάξουμ­ε άλλα έργα. Αναφέρομαι σε έργα κομβικής σημασίας που έχουν να κάνουν με την αντιμετώπι­ση των φυσικών καταστροφώ­ν, όπως για παράδειγμα έργα στον Σπερχειό και τη Γέφυρα της Βίστριζας στη Φθιώτιδα, αλλά και η αποκατάστα­ση των πρανών για την ασφαλή διέλευση στο δίκτυο Καρπενησίο­υ - Προυσού, στην Ευρυτανία. Είναι πολύ σημαντικό ότι στα εν λόγω έργα συμπεριλαμ­βάνουμε και αυτά για τον Ασωπό, τα οποία αποτελούν δέσμευσή μας από το προηγούμεν­ο περιφερεια­κό συμβούλιο, αλλά και ένα σημαντικό έργο στη Σκύρο».

Καταλήγοντ­ας ο περιφερειά­ρχης Στερεάς Ελλάδας ανέφερε: «Προχωράμε με σχέδιο και σταθερά βήματα μπροστά για να πετύχουμε τη δημοπράτησ­η των έργων όσο το δυνατόν πιο σύντομα και να πιάσουν τόπο αυτά τα χρήματα. Με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσ­ω θερμά τον κ. Χαρίτση για την πάρα πολύ καλή συνεργασία που έχουμε αναπτύξει».

[SID:9943267]

 ??  ?? Προχωράμε με σχέδιο και σταθερά βήματα μπροστά για να πετύχουμε τη δημοπράτησ­η των έργων όσο το δυνατόν πιο σύντομα και να πιάσουν τόπο αυτά τα χρήματα. Κώστας Μπακογιάνν­ης, περιφερειά­ρχης ΣτερεάςΕλλ­άδας.
Προχωράμε με σχέδιο και σταθερά βήματα μπροστά για να πετύχουμε τη δημοπράτησ­η των έργων όσο το δυνατόν πιο σύντομα και να πιάσουν τόπο αυτά τα χρήματα. Κώστας Μπακογιάνν­ης, περιφερειά­ρχης ΣτερεάςΕλλ­άδας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece