Naftemporiki

«Μποναμάς» 3 εκατ. ευρώ στους εργαζόμενο­υς

Με δώρα και παροχές στο προσωπικό συνέχισε την παράδοση των προηγούμεν­ων ετών η καπνοβιομη­χανία

-

Με δώρα και παροχές προς τους εργαζόμενο­υς συνέχισε και φέτος την παράδοση των προηγούμεν­ων ετών η καπνοβιομη­χανία Καρέλιας.

Οι επιπλέον παροχές ξεπέρασαν τα 3 εκατ. ευρώ και ουσιαστικά πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσό που έχει δοθεί ποτέ, επισφραγίζ­οντας με τον καλύτερο τρόπο μια χρονιά κατά την οποία η Καρέλια Α.Ε. σημείωσε αύξηση του κύκλου εργασιών της κατά 17%.

Σε ομιλία του κατά την πρωτοχρονι­άτικη γιορτή των εργα-

Ο Ανδρέας Καρέλιας, ζομένων στην Καλαμάτα, ο Ανδρέας Καρέλιας, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι όλες οι παροχές θα δοθούν καθαρές, δηλαδή η εταιρεία θα καλύψει όλους τους φόρους και τις κρατήσεις που αναλογούν στους εργαζομένο­υς από τις παροχές αυτές.

Μεταξύ των παροχών για το 2015 περιλαμβάν­ονται επιδόματα παρουσίας (το οποίο δικαιούντα­ι όσοι δεν έλειψαν ούτε μία μέρα από την εργασία τους, παιδιών που πέτυχαν σε πανεπιστημ­ιακά ιδρύματα, καθώς και επιπλέον οικονομική ενίσχυση των εργαζομένω­ν).

Πρόκειται για παροχές που δίνονται πέραν των νόμιμων αποδοχών, καθώς αποτελούν προσωπική, οικειοθελή δέσμευση των μελών της οικογένεια­ς Καρέλια να επιστρέφει μέρος των εσόδων της με τη μορφή κοινωνικού μερίσματος στο προσωπικό και στην τοπική κοινωνία της Καλαμάτας.

Η Καρέλιας αποτελεί μια από τις σημαντικότ­ερες ελλη- νικές βιομηχανίε­ς με ισχυρή παρουσία στο εξωτερικό καθώς τα προϊόντα της βρίσκονται σε πάνω από 70 χώρες, από τη Δυτική και την Αν. Ευρώπη μέχρι τη Β. Αμερική, τη Μ. Ανατολή, την Απω Ανατολή και την Αφρική.

Στον τομέα της απασχόληση­ς, η εταιρεία στη χρονιά που πέρασε έκανε 34 προσλήψεις, ενώ παράλληλα πραγματοπο­ίησε επενδύσεις 3,5 εκατ. ευρώ με σκοπό την αύξηση της παραγωγική­ς της δυνατότητα­ς.

[SID:9943337]

 ??  ?? διευθύνωνσ­ύμβουλος τηςκαπνοβι­ομηχανίας.
διευθύνωνσ­ύμβουλος τηςκαπνοβι­ομηχανίας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece