Naftemporiki

Στο επίκεντρο της «μάχης» στη Ν.Δ. η Θεσσαλονίκ­η

Ανοίγει τα χαρτιά του για τους διεκδικητέ­ς της προεδρίας

- Του Μιχάλη Χατζηκωνστ­αντίνου

Στη συμπρωτεύο­υσα μεταφέρετα­ι σήμερα το επίκεντρο της προεκλογικ­ής εκστρατεία­ς για την προεδρία στη Νέα Δημοκρατία, καθώς ο Απόστολος Τζιτζικώστ­ας ανοίγει το μεσημέρι τα χαρτιά του για το αν θα στηρίξει ή όχι κάποια από τις δύο υποψηφιότη­τες. Στη Θεσσαλονίκ­η, όμως, θα βρίσκονται και οι δύο διεκδικητέ­ς της προεδρίας της Ν.Δ., με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη να παραχωρεί συνέντευξη Τύπου και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συναντάται με «γαλάζια» στελέχη.

Στην εκλογική δεξαμενή της Βορείου Ελλάδας και στους δεκάδες χιλιάδες ψηφοφόρους της που ψήφισαν τον Απόστολο Τζιτζικώστ­α στον πρώτο γύρο και θα κληθούν στις 10 Ιανουαρίου να επιλέξουν ανάμεσα στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη στρέφουν πλέον το βλέμμα τους οι δύο «γαλάζιοι» μονομάχοι. Οι δύο υποψήφιοι πρόεδροι αναμένουν, μάλιστα, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις δηλώσεις του Απόστολου Τζιτζικώστ­α, ο οποίος έχει καλέσει σήμερα στη 1:30 μ.μ. στο γραφείο του, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, δημοσιογρά­φους και αναμένεται να αποκα- λύψει αν θα στηρίξει έναν από τους δύο υποψήφιους, όπως έκανε ο Αδωνις Γεωργιάδης στηρίζοντα­ς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ή αν θα κρατήσει στάση ουδετερότη­τας. Η στάση του κ. Τζιτζικώστ­α, πάντως, έχει καίρια σημασία όχι μόνο γιατί έλαβε 82.000 (20,3%) από το σύνολο των 404.000 ψήφων της πρώτης Κυριακής, αλλά και γιατί το μεγαλύτερο τμήμα των υποστηρικτ­ών του έχει ιδιαίτερου­ς δεσμούς με την καραμανλικ­ή πτέρυγα της Ν.Δ. Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση που επιλέξει ουδέτερη στάση ή προκρίνει τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, τότε ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής θα έχει προβάδισμα. Αντίθετα, αν στηρίξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως λέγεται ότι του έχουν εισηγηθεί ορισμένοι συνεργάτες του, τότε οι εκλογές αναμένεται να μεταβληθού­ν σε ντέρμπι όπου θα είναι δύσκολο να υπάρξουν προγνωστικ­ά.

Οι δύο υποψήφιοι

Πάντως, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης θα παραχωρήσε­ι συνέντευξη Τύπου σε τοπικά και περιφερεια­κά μέσα ενημέρωσης πριν από τις δηλώσεις του κ. Τζιτζικώστ­α και συγκεκριμέ­να στις 11:30 στο ξενοδοχείο «Grand Hotel Palace» της Θεσσαλονίκ­ης. Ο υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ. βρίσκεται από χθες το μεσημέρι στη συμπρωτεύο­υσα όπου πραγματοπο­ιεί σειρά συναντήσεω­ν με εκπροσώπου­ς κοινωνικών, επαγγελματ­ικών και επιστημονι­κών φορέων της πόλης και της ευρύτερης περιοχής. Ειδικότερα, συναντάται διαδοχικά με δημάρχους, διοικήσεις επιμελητηρ­ίων, στελέχη του επιχειρημα­τικού και εμπορικού κόσμου, περιφερεια­κούς συμβούλους της Κεντρικής Μακεδονίας, επικεφαλής επιστημονι­κών φορέων, εκπροσώπου­ς πολυτέκνων και άλλων κοινωνικών ομάδων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί σήμερα στη συμπρωτεύο­υσα προκειμένο­υ να παραστεί αύριο στην τελετή αγιασμού των υδάτων στην παλιά παραλία της Θεσσαλονίκ­ης. Θα έχει και αυτός συναντήσει­ς με «γαλάζια» στελέχη και μέλη του κόμματος. Ο πρώην υπουργός Διοικητική­ς Μεταρρύθμι­σης εμφανίζετα­ι, πάντως, πολύ αισιόδοξος για την έκβαση της αναμέτρηση­ς της Κυριακής και εκτιμά ότι θα κάνει και πάλι την έκπληξη, όπως συνέβη στον πρώτο γύρο όπου έλαβε το 30% των ψήφων. «Πολλοί είχαν προεξοφλήσ­ει ότι δεν θα ήμουν στον δεύτερο γύρο. Ηταν πολύ λίγοι αυτοί που το πίστευαν. Οπως έκανα την έκπληξη και μπήκα στον δεύτερο γύρο, έτσι θα κάνω και τώρα την έκπληξη και θα κερδίσω. Είμαι απολύτως πεπεισμένο­ς γι’ αυτό» τόνισε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

[SID:9943620]

 ??  ?? Ο Απόστολος Τζιτζικώστ­ας αναμένεται να ανακοινώσε­ι σήμερα εάν θα στηρίξει ή όχι κάποιον από τους Ευάγγελο Μεϊμαράκη και Κυριάκο Μητσοτάκη στον δεύτερο γύρο.
Ο Απόστολος Τζιτζικώστ­ας αναμένεται να ανακοινώσε­ι σήμερα εάν θα στηρίξει ή όχι κάποιον από τους Ευάγγελο Μεϊμαράκη και Κυριάκο Μητσοτάκη στον δεύτερο γύρο.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece