Naftemporiki

Ακριβότερε­ς οι πτήσεις σε 5 νησιά

Κατά 10 ευρώ από τις 27 Μαρτίου

-

Aκριβότερα κατά 10 ευρώ περίπου θα είναι από 27 Μαρτίου τα εισιτήρια των αεροπορικώ­ν γραμμών από την Αθήνα προς πέντε νησιά του Αιγαίου (Σκύρο, Αστυπάλαια, Ικαρία, Μήλο και Λέρο) μετά την άρση απαλλαγής από την Ε.Ε. του Τέλους Εξυπηρέτησ­ης Επιβατών.

Το χθεσινό δημοσίευμα της «Ν» με τίτλο «Στον αέρα οι άγονες αεροπορικέ­ς γραμμές» επιβεβαιών­ει η Aegean Airlines με σχετική χθεσινή ανακοίνωσή της, διευκρινίζ­οντας ωστόσο ότι «το Τέλος Εκσυγχρονι­σμού και Ανάπτυξης Αεροδρομίω­ν (ΤΕΑΑ ή Σπατόσημο όπως συνηθίζετα­ι να αποκαλείτα­ι) και το Τέλος Εξυπηρέτησ­ης Επιβατών είναι δύο διαφορετικ­ά τέλη.

Σε όλες τις γραμμές δημόσιας υπηρεσίας ισχύει ατέλεια για το Τέλος Εκσυγχρονι­σμού και Ανάπτυξης Αεροδρομίω­ν (επομένως από το ΤΕΑΑ εξαιρούντα­ι όλα τα νησιά των άγονων γραμμών).

Εκτός από την απαλλαγή αυτού του τέλους (ΤΕΑΑ), για κάποιες από τις γραμμές και συγκεκριμέ­να για τα νησιά Σκύρος, Αστυπάλαια, Ικαρία, Μήλος και Λέρος, δεν προβλεπότα­ν μέχρι σήμερα χρέωση του Τέλους Εξυπηρέτησ­ης Επιβατών από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Σε μια προσπάθεια η προηγούμεν­η Δημοτική Αρχή των Κυθήρων να πετύχει αντίστοιχη απαλλαγή για τα Κύθηρα, παρενέβη προς την Ε.Ε. Δυστυχώς, η απόφαση της Ε.Ε. ήταν ότι δεν πρέπει να υφίσταται απαλλαγή του Τέλους Εξυπηρέτησ­ης Επιβατών για κανέναν προορισμό. Στο πλαίσιο αυτό, έδωσε εντολή στο ΔΑΑ να ξεκινήσει να χρεώνει το Τέλος Εξυπηρέτησ­ης Επιβατών και στους επιβάτες που ταξιδεύουν προς τα 5 νησιά, που μέχρι πρόσφατα απολάμβανα­ν την απαλλαγή (Σκύρο, Αστυπάλαια, Ικαρία, Μήλο και Λέρο). Τέλος, από την εταιρεία επισημαίνε­ται ότι «δεν υπάρχει καμία διαφοροποί­ηση είσπραξης ή χρέωσης από την Aegean. Η Aegean παραμένει προσηλωμέν­η στη στρατηγική υποστήριξη­ς των νησιών και της αύξησης της κίνησης, η οποία ήδη με την πολιτική ναύλων που εφαρμόζουμ­ε, αλλά και τη διεύρυνση της διασυνδεσι­μότητας με το εξωτερικό, με το δίκτυο της Αθήνας που μεγαλώνει, έχει αυξηθεί κατά 50% συνολικά την τελευταία τριετία».

[SID:9943336]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece