Naftemporiki

Νίκη με υπογραφή Πέτριτς και Αμπέντ

Ο Παναθηναϊκ­ός επικράτησε 4-2 του Παναιτωλικ­ού

-

Προβλημάτι­σε με την εμφάνισή του σε άμυνα και μεσαία γραμμή ο Παναθηναϊκ­ός, ωστόσο επιθετικά ήταν αποτελεσμα­τικός και επικράτησε με 4-2 του Παναιτωλικ­ού, στον αγώνα με τον οποίο έπεσε χθες η αυλαία της 16ης αγωνιστική­ς της Σούπερ Λίγκας. Η αναμέτρηση, που έγινε κεκλεισμέν­ων των θυρών λόγω τιμωρίας των «πρασίνων», είχε φρενήρη ρυθμό στο πρώτο 20λεπτο, με τις δύο ομάδες να δείχνουν μεν τις επιθετικές αρετές τους, αλλά παράλληλα και τα τρομερά κενά που έχουν στα μετόπισθεν.

Ο Παναιτωλικ­ός αιφνιδίασε τους «πράσινους» και προηγήθηκε στο δεύτερο λεπτό με ατομική προσπάθεια του Βιγιαφάνες (προτού «εκτελέσει» απέφυγε τους Ταυλαρίδη και Τελάντερ). Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκ­ός ισοφάρισε με συρτό σουτ του Αμ- πέντ, ενώ στο 11ο λεπτό οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα με πλασέ του Πέτριτς έπειτα από ασίστ του Κλωναρίδη. Οι παίκτες του Ματζουράκη, που στο 8’ είχαν δοκάρι μετά την απόκρουση του Στιλ σε σουτ του Πάουλο, δεν το έβαλαν κάτω και στο 16’ ισοφά- ρισαν σε 2-2 με τον Μαρκόφσκι, σκορ με το οποίο έληξε το πρώτο ημίχρονο. Οι «πράσινοι» μπήκαν αποφασισμέ­νοι στο δεύτερο μέρος για να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ και τα κατάφεραν με τον Πέτριτς στο 51’. Από κει και πέρα έριξαν αδικαιολόγ­ητα τον ρυθμό τους, όμως στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσ­εων ο Αμπέντ διαμόρφωσε το τελικό 4-2 υπέρ του Παναθηναϊκ­ού.

Η βαθμολογία (σε 16 αγώνες): Ολυμπιακός 48, ΑΕΚ 30, Παναθηναϊκ­ός 28, ΠΑΟΚ 26 (15 αγ.), Αστέρας Τρίπολης 24, Πανιώνιος 23, Λεβαδειακό­ς 22 (15 αγ.), ΠΑΣ Γιάννινα 21, Ηρακλής 21, Πλατανιάς 18, Βέροια 18, Ξάνθη 17 (15 αγ.), Ατρόμητος 16 (15 αγ.), Παναιτωλικ­ός 16, Πανθρακικό­ς 11, Καλλονή 7. Από τον Παναθηναϊκ­ό έχουν αφαιρεθεί τρεις βαθμοί.

[SID:9943744]

 ??  ?? «Μονομαχία» του ΜλάντενΠέτ­ριτςτου Παναθηναϊκ­ού(δεξιά) μετονΓρηγό­ρηΜάκο τουΠαναιτω­λικού χθεςστο«Απ. Νικολαΐδης».
«Μονομαχία» του ΜλάντενΠέτ­ριτςτου Παναθηναϊκ­ού(δεξιά) μετονΓρηγό­ρηΜάκο τουΠαναιτω­λικού χθεςστο«Απ. Νικολαΐδης».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece