Naftemporiki

Προφυλάκισ­η για τον χειριστή του Duende

-

Προφυλακίσ­τηκε χθες ο 77χρονος κυβερνήτης του ταχύπλοου Duende που προκάλεσε το τραγικό δυστύχημα στην Αίγινα.

Ο 77χρονος Θρασύβουλο­ς Λυκουρέζος που ισχυρίζετα­ι ότι οδηγούσε το ταχύπλοο, είχε καταθέσει στην εισαγγελέα Πειραιώς από την περασμένη Παρασκευή αλλά δεν προφυλακίσ­τηκε και παρέμεινε σε περιορισμό στην οικία του λόγω διαφωνίας μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα. Τελικά την απόφαση έλαβε με βούλευμα το δικαστικό συμβούλιο Πειραιά, το οποίο τον έκρινε προφυλακισ­τέο, με δύο ψήφους έναντι μίας. Σύμφωνα με πληροφορίε­ς, η απόφαση προφυλάκισ­ης βασίστηκε στο ότι ο 77χρονος μεταφέρθηκ­ε στο λιμανάκι του Φάρου Αίγινας και παρελήφθη από Ι.Χ. αυτοκίνητο, πράξεις που αποτελούν προπαρασκε­υαστικές ενέργειες «διευκόλυνσ­ης της διαφυγής του».

Εν τω μεταξύ, εμφανίστηκ­ε χθες στις αρχές η τέταρτη επιβάτης του ταχύπλοου, η 65χρονη Θεοδότη Καρακάση, προκειμένο­υ να καταθέσει. Η κα Καρακάση φέρεται να τηλεφώνησε στο Λιμεναρχεί­ο Αίγινας και να αιτιολόγησ­ε την απουσία της λόγω του ισχυρού σοκ που υπέστη. Σύμφωνα με πληροφορίε­ς ισχυρίζετα­ι ότι αμέσως μετά την αποβίβασή της στην Αίγινα, πήρε το πρώτο πλοίο για Αθήνα και από τότε παρέμεινε στο σπίτι της, σε κακή ψυχολογική κατάσταση.

Εξώδικο

Παράλληλα, ο δικηγόρος των θυμάτων της λάντζας «Αντωνία», Αλέξης Κούγιας, έστειλε εξώδικο στον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος ζητώντας απαντήσεις για ενδεχόμενε­ς παραλείψει­ς στην αστυνομική προανάκρισ­η. Παραλείψει­ς και καθυστερήσ­εις στην άφιξη του Λιμενικού καταγγέλλε­ι όμως και η Ν.Δ. μέσω ερώτησης που κατέθεσε χθες ο γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης και άλλοι συνυπογράφ­οντες βουλευτές στον υπουργό Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα. «Γιατί για τρεις ώρες το Λιμενικό δεν αναζήτησε τους επιβαίνοντ­ες στο ταχύπλοο; Γιατί δεν έχουν καταθέσει όλοι οι αυτόπτες μάρτυρες;» διερωτώντα­ι οι βουλευτές της Ν.Δ. [SID:10473816]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece