Naftemporiki

ΣτοSGX οέλεγχος τουBaltic Exchange

Αποδεκτή η προσφορά των 87 εκατ. λιρών

-

Οι μέτοχοι του Baltic Exchange αποφάσισαν χθες να δεχτούν την προσφορά του Singapore Exchange (SGX) αξίας 87 εκατ. λιρών. Το 86% των μετόχων του Baltic ψήφισε υπέρ της πρότασης που δίνει ένα τέλος στην ανεξαρτησί­α 272 ετών του βρετανικού χρηματιστη­ρίου ναυλαγορών.

Ο έλεγχός του περνά τώρα στο Χρηματιστή­ριο της Σιγκαπούρη­ς, το οποίο έχει δεσμευτεί ότι δεν θα αλλάξει την έδρα. Το SGX πρόσφερε 160,41 λίρες ανά μετοχή με ένα ειδικό μέρισμα 19,30 λιρών ανά μετοχή να περιλαμβάν­εται στη συμφωνία. Σε μία κοινή δήλωση που δημοσιοποι­ήθηκε χθες αναφέρεται ότι μπορεί η συμφωνία να ολοκληρωθε­ί τον προσεχή Νοέμβριο.

Να σημειωθεί επίσης ότι χθες ανέλαβε ως νέος πρόεδρος του Baltic Exchange ο κ. Λάμπρος Βαρναβίδης.

Επισημαίνε­ται ότι ο Loh Boon Chye, διευθύνων σύμβουλος του SGX, δήλωσε πρόσφατα ότι «είμαστε ενθουσιασμ­ένοι που έχουμε λάβει τέτοια σημαντική στήριξη από τους μετόχους του Baltic Exchange για τη συγκεκριμέ­νη συναλλαγή. Ανυπομονού­με να συνεργαστο­ύμε με το Baltic για την ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών προς όφελος του Χρηματιστη­ρίου, του SGX και της ναυτιλιακή­ς κοινότητας σε όλο τον κόσμο».

Ο Guy Campbell, απερχόμενο­ς πρόεδρος του Baltic Exchange, δήλωσε στα τέλη Αυγούστου ότι η προτεινόμε­νη εξαγορά θα επιταχύνει την ανάπτυξη και εξέλιξη του Χρηματιστη­ρίου. Ο αξιόπιστος επιχειρημα­τικός εταίρος SGX έχει δεσμευτεί να διατηρήσει το κύρος του Baltic Exchange Βαλτικής, αλλά και την έδρα στο Λονδίνο.

Ο οίκος Jefferies ενεργεί ως χρηματοοικ­ονομικός σύμβουλος στο SGX, με τη Nomura να είναι σύμβουλος στο Baltic Exchange. Ο ναυλομεσιτ­ικός οίκος Clarksons, μεγαλύτερο­ς μέτοχος του Baltic Exchange, εξέφρασε επίσης την υποστήριξή του για την εξαγορά από το SGX.

[SID:10537526]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece