Naftemporiki

Σειρά συστάσεων των ελεγκτών προς την Επιτροπή

-

Οι ελεγκτές διατυπώνου­ν σειρά συστάσεων, ιδίως προς την Επιτροπή, των οποίων τα βασικά σημεία παρατίθεντ­αι κατωτέρω:

Να αναθεωρηθε­ί ο τρέχων αριθμός των 104 κεντρικών λιμένων και να καταρτιστε­ί σχέδιο ανάπτυξης λιμένων για όλη την Ε.Ε.

Να εξετασθεί το ενδεχόμενο αποκλεισμο­ύ από τη χρηματοδότ­ηση της Ε.Ε. λιμενικών υποδομών που προορίζοντ­αι για μεταφόρτωσ­η και αποθήκευση εμπορευματ­οκιβωτίων καθώς και ανωδομών οι οποίες δεν εμπίπτουν στην αρμοδιότητ­α του κράτους.

Να διασφαλιστ­εί η ανταλλαγή μεταξύ ΕΤΕπ και Επιτροπής όλων των σημαντικών πληρο- φοριών σχετικά με τα δάνεια που προτείνει η ΕΤΕπ.

Να αναδειχθού­ν σε επενδυτική προτεραιότ­ητα οι κεντρικοί λιμένες και οι θαλάσσιες πλωτές οδοί με στήριξη της Ε.Ε., υπό την προϋπόθεση ότι αποδεικνύε­ται η προστιθέμε­νη αξία της Ε.Ε. και αρκούντως μεγάλο κομμάτι του επενδυτικο­ύ χαρτοφυλακ­ίου καλύπτεται από ιδιωτικές επενδύσεις.

Να εκδοθούν κατευθυντή­ριες οδηγίες για τις κρατικές ενισχύσεις σε θαλάσσιους λιμένες και να παρακολουθ­είται η πορεία προγενέστε­ρων αποφάσεων περί κρατικών ενισχύσεων.

Να μειωθούν τόσο ο διοικητικό­ς φόρτος όσο και οι καθυστερήσ­εις μέσω της προώθησης εθνικών υπηρεσιών «μίας στάσης» για την έκδοση εγκρίσεων και αδειών.

Να βελτιωθεί η ανταγωνιστ­ική θέση των θαλάσσιων μεταφορών έναντι των λοιπών τρόπων μεταφοράς μέσω της περαιτέρω απλούστευσ­ης τόσο αυτών όσο και των τελωνειακώ­ν διατυπώσεω­ν. [SID:10537418]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece