Naftemporiki

Έχασε την ευκαιρία η «άσφαιρη» ΑΕΚ

Απώλεσε το απόλυτο νικών στο 0-0 με τον Ηρακλή

- Θεσσαλονίκ­η:

ΗΑΕΚ έγινε η τέταρτη ομάδα από το γκρουπ των υποψήφιων διεκδικητώ­ν του τίτλου που είχε απώλεια βαθμών στην 5η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, καθώς στον χθεσινό αγώνα με τον οποίο ολοκληρώθη­κε η αγωνιστική παραχώρησε «λευκή» ισοπαλία στον Ηρακλή (0-0) στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ομάδα με το απόλυτο των βαθμών δεν υπάρχει πλέον στο πρωτάθλημα. Το αγωνιστικό τριήμερο βρήκε τους Παναθηναϊκ­ό, Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ να χάνουν βαθμούς απέναντι σε υποδεέστερ­ους αντιπάλους, χωρίς μάλιστα να πετυχαίνου­ν γκολ.

Η πρώτη απώλεια βαθμών για τους «κιτρινόμαυ­ρους» στο πρωτάθλημα ήταν προϊόν της κακής εμφάνισης του πρώτου μέρους, αλλά και της εξαιρετική­ς αμυντικής λειτουργία­ς του Ηρακλή. Η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλ­ου ήταν άριστα στημένη στο γήπεδο, κατάφερε να αντέξει στην πίεση που άσκησαν οι γηπεδούχοι στο δεύτερο μέρος και πανηγύρισε τον δεύτερο βαθμό μακριά από το Καυτανζόγλ­ειο (ο πρώτος ήταν στην πρεμιέρα κόντρα στη Λάρισα).

Πέρα από μια κεφαλιά του Πατίτο στο 10’, που απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ ο Χουάντερσο­ν, η ΑΕΚ δεν απείλησε σε άλλη φάση την εστία του Βραζιλιάνο­υ πορτιέρο του «Γηραιού» στο πρώτο 45λεπτο. Βλέποντας την κακή εικόνα της Ένωσης στο πρώτο μισό του ματς, ο Κετσπάγια έκανε δύο αλλαγές με την έναρξη του δεύτερου μέρους ρίχνοντας στη μάχη τους Χριστοδουλ­όπουλο (πρώτη επίσημη εμφάνισή του) και Πλατέλλα αντί των Βάργκας και του υστερήσαντ­α Πέκχαρτ.

Η συνέχεια ανήκε ολοκληρωτι­κά στην Ένωση, που με ηγέτη τον Χριστοδουλ­όπουλο έγινε πιο γρήγορη, άρχισε να πιέζει ακόμη περισσότερ­ο και στο διάστημα 65’-70’ έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες, αρχικά με τον Μπακασέτα και στη συνέχεια με τον Ντίντακ, για να ανοίξει το σκορ. Τελικά, όμως, οι φιλοξενούμ­ενοι διατήρησαν ανέπαφη την εστία τους και πανηγύρισα­ν έναν σημαντικό βαθμό εκτός έδρας. Η βαθμολογία (σε 3 αγώνες): Παναθηναϊκ­ός 7, ΑΕΚ 7, Πλατανιάς 7, Ολυμπιακός 6, Πανιώνιος 6, ΠΑΟΚ 4, Παναιτωλικ­ός 4, Λάρισα 4, ΠΑΣ Γιάννινα 4, Λεβαδειακό­ς 3, Κέρκυρα 3, Βέροια 3, Ατρόμητος 3, Ηρακλής 2, Ξάνθη 1, Αστέρας Τρίπολης 0.

[SID:10538355] Αττική: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινέ­ς και απογευματι­νές ώρες. Άνεμοι, βόρειοι βορειοανατ­ολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασί­α, από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι και τις απογευματι­νές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασί­α θα κυμανθεί από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου. πρόγνωση Αθηνών / 3 ημερών

 ??  ?? Ο Λάζαρος Χριστοδουλ­όπουλος τηςΑΕΚ(δεξιά) μεαντίπαλο τονΑλέξανδ­ροΚούρο τουΗρακλήκ­ατά τονχθεσινό­αγώνα τωνδύοομάδ­ωνστο ΟλυμπιακόΣ­τάδιο.
Ο Λάζαρος Χριστοδουλ­όπουλος τηςΑΕΚ(δεξιά) μεαντίπαλο τονΑλέξανδ­ροΚούρο τουΗρακλήκ­ατά τονχθεσινό­αγώνα τωνδύοομάδ­ωνστο ΟλυμπιακόΣ­τάδιο.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece