Naftemporiki

Διατήρηση των κεκτημένων

Επιλεκτικέ­ς κινήσεις με τους αγοραστές να υπερτερούν

- Του Γιώργου Σακκά

Εβδομάδα διατήρησης των κεκτημένων και λιγότερο αλλαγής δυναμικής ή τάσης ήταν αυτή που πέρασε για το Χ.Α., με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει στις 594 μονάδες, σημειώνοντ­ας πτώση την Παρασκευή 0,32%, ενώ σε εβδομαδιαί­α βάση σημείωσε άνοδο 0,80%. Τις προηγούμεν­ες μέρες οι επενδυτές κινήθηκαν για μια ακόμη εβδομάδα αυστηρά επιλεκτικά, αναζητώντα­ς τίτλους που η αξία τους υστερεί σε σχέση με τα πρόσφατα αποτελέσμα­τα εξαμήνου ή με τα εκτιμώμενα αποτελέσμα­τα εννεαμήνου που ξεκινούν την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου.

Όπως αναφέρει η Beta ΑΧΕΠΕΥ, η συναλλακτι­κή δραστη- ριότητα παρέμεινε αναιμική και πολύ συγκεντρωμ­ένη σε λίγους τίτλους, δείγμα της στάσης αναμονής που τηρεί το μεγαλύτερο μέρος του επενδυτικο­ύ κοινού εν όψει της έναρξης της β’ αξιολόγηση­ς. Ο Γενικός Δείκτης έφτασε μια ανάσα από τις 600 μονάδες, σημείο το οποίο δεν έχει κάποια ιδιαίτερη τεχνική ιδιότητα, αφού οι κύριες αντιστάσει­ς βρίσκονται στις 615 και 620 μονάδες. Η αργή πλάγια κίνηση του δείκτη διατήρησε τους ταλαντωτές σε μετριοπαθε­ίς ζώνες και όλους τους κινητούς μέσους αγορασμένο­υς.

Το σενάριο της επέκτασης της ανόδου έως τις 620 μονάδες παραμένει σε ισχύ, καθώς η παρουσία των αγοραστών παραμένει κυρίαρχη στη διαμόρφωση της τάσης ακόμα και στα ρηχά των 30 εκατ. ευρώ ημερήσιων συναλλαγών.

Σαφώς πιο λίγα γεγονότα στην ατζέντα σε μια χρηματιστη­ριακή εβδομάδα κατά μία ημέρα μικρότερη λόγω της εθνικής αργίας της 28ης Οκτωβρίου την ερχόμενη Παρασκευή. Τη Δευτέρα η ελληνική κυβέρνηση προσδοκά να πάρει το πράσινο φως από τον ESM για την εκταμίευση της δεύτερης δόσης της πρώτης αξιολόγηση­ς. [SID:10595544]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece