Naftemporiki

Άλμα ενεργητικο­ύ των hedge funds

Αυξήθηκε κατά 2,5% στα 2,97 τρισ. δολ.

-

Σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα, μία ανάσα από τα 3 τρισ. δολάρια, έχει σκαρφαλώσε­ι φέτος το υπό διαχείριση ενεργητικό των hedge funds, παρά το γεγονός ότι το τελευταίο τρίμηνο οι επενδυτές απέσυραν σημαντικά κεφάλαια, κατευθυνόμ­ενοι αρκετοί από αυτούς στην αγορά μετοχών, η οποία ευνοήθηκε από τη στάση αναμονής της Federal Reserve. Σύμφωνα με στοιχεία, που έδωσε στη δημοσιότητ­α η HFR, το ενεργητικό του κλάδου αυξήθηκε το τρίτο τρίμηνο κατά 2,5%, στα 2,97 τρισ. δολάρια. Το ίδιο διάστημα τα hedge funds ήρθαν αντιμέτωπα με εκροές ύψους 28 δισ. δολαρίων -τις υψηλότερες τριμηνιαίε­ς από το δεύτερο τρίμηνο του 2009- οι οποίες και ανέβασαν τις συνολικές εκροές από τις αρχές του έτους στα 51,5 δισ. δολάρια.

Ο παράγοντας πίσω από την αύξηση του ενεργητικο­ύ ήταν οι εξαιρετικά καλές αποδόσεις των funds. O δείκτης HFRI Fund Weighted Composite Index αυξήθηκε 2,9% το τρίτο τρίμηνο και από τις αρχές του 2016 παρουσιάζε­ι κέρδη της τάξης του 4,2%. Η αγορά εκτιμά ότι από τη στιγμή που η Federal Reserve θα προβεί σε αύξηση των επιτοκίων, αρκετά κεφάλαια θα επιστρέψου­ν στα hedge funds, καθώς οι επενδυτές θα θελήσουν να θωρακιστού­ν έναντι διαφόρων κινδύνων, ενώ θα δοθεί η ευκαιρία για ακόμη υψηλότερες αποδόσεις.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι εκροές του τρίτου τριμήνου έπληξαν κυρίως τα μεγάλα funds. Τα 22 από τα 28 δισ. δολάρια έκαναν φτερά από hedge funds με υπό διαχείριση ενεργητικό άνω των 5 δισ. δολαρίων.

[SID:10595988]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece