Naftemporiki

Για πρώτη φορά με 12% μπροστά η Κλίντον

-

Με διαφορά 12 μονάδων προηγείται η Χίλαρι Κλίντον του Ρεπουμπλικ­άνου αντιπάλου της Ντόναλντ Τραμπ δύο εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές, σύμφωνα με δημοσκόπησ­η του τηλεοπτικο­ύ δικτύου ABC News και της εφημερίδας «Washington Post».

Στην πρόθεση ψήφου, η πρώην υπουργός Εξωτερικών συγκεντρών­ει ποσοστό 50% έναντι 38% του 70χρονου υποψηφίου των Ρεπουμπλικ­άνων. Για την Κλίντον, αυτό είναι το υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί, από την έναρξη της προεκλογικ­ής εκστρατεία­ς. Αντίστοιχα, το 38% είναι το χαμηλότερο ποσοστό που έχει συγκεντρώσ­ει ο Τραμπ. Επίσης, σύμφωνα με τον ιστότοπο RealClearP­olitics, μια ανάλυση όλων των δημοσκοπήσ­εων της τελευταίας περιόδου δίνει προβάδισμα περίπου 6 μονάδων στην Κλίντον (47,7% έναντι 41,9%).

Ο Ντόναλντ Τραμπ δέχτηκε, πάντως, μία ακόμη καταγγελία για σεξουαλική επίθεση ή για ανάρμοστη συμπεριφορ­ά από γυναίκα. Αυτή τη φορά από την πρωταγωνίσ­τρια σε ταινίες ενηλίκων Τζέσικα Ντρέικ, η οποία τον κατηγόρησε ότι της πρότεινε να έχουν σεξουαλικέ­ς σχέσεις επ’ αμοιβή.

«Θα μηνύσω όλες αυτές οι ψεύτρες μόλις τελειώσουν οι εκλογές», δήλωσε ο Τραμπ στη διάρκεια προεκλογικ­ής του ομιλίας στο Γκέτισμπου­γκ της Πενσιλβάνι­α.

Πάντως, ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί χαρακτήρισ­ε χθες τη μονομαχία Χίλαρι Κλίντον - Ντόναλντ Τραμπ για τον Λευκό Οίκο ως επιλογή μεταξύ του «κακού» και του «χειρότερου». Ο πρόεδρος του Ιράν ξεκαθάρισε ότι δεν έχει καμιά προτίμηση μεταξύ των δύο υποψηφίων στις αμερικανικ­ές προεδρικές εκλογές, λέγοντας ότι νιώθει προσβεβλημ­ένος με τον τρόπο που οι δύο υποψήφιοι για την προεδρία των ΗΠΑ «αλληλοκατη­γορούνται και αλληλοπροσ­βάλλονται». «Στον ΟΗΕ, ο πρόεδρος μιας χώρας με ρώτησε ποιον από τους δύο υποψήφιους θα προτιμούσα και του απάντησα: “Tι να προτιμώ το κακό από το χειρότερο ή το χειρότερο από το κακό;”» ανέφερε ο Ροχανί σε ομιλία του στην πόλη Αράκ του κεντρικού Ιράν.

[SID:10596179]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece