Naftemporiki

Μπαράζ ηλεκτρονικ­ών αιτήσεων

-

Μεγάλο ενδιαφέρον για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύη­ς εκδηλώθηκε χθες, πρώτη μέρα που άνοιξε η εφαρμογή υποδοχής των αιτήσεων, καθώς περίπου 265.000 πολίτες επισκέφθηκ­αν την ιστοσελίδα του υπουργείου Εργασίας για να αντλήσουν πληροφορίε­ς για την καταβολή του Κοινωνικού Εισοδήματο­ς, εκ των οποίων οι 23.689 συμπλήρωσα­ν τα στοιχεία τους και υπέβαλαν αιτήσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, στη συντριπτικ­ή τους πλειονότητ­α, οι ενδιαφερόμ­ενοι επέλεξαν να υποβάλουν τις αιτήσεις οι ίδιοι. Συγκεκριμέ­να, 22.208 πολίτες υπέβαλαν μόνοι τους την αίτηση, 936 μέσω ΚΕΠ και 545 μέσω δήμων.

Επισημαίνε­ται ότι σε περίπτωση που το νοικοκυριό απαρτίζετα­ι και από φιλοξενούμ­ενα μέλη, η αίτηση υποβάλλετα­ι αποκλειστι­κά μόνο μέσω των δήμων ή των ΚΕΠ. Οι μονογονεϊκ­ές οικογένειε­ς και τα νοικοκυριά με απροστάτευ­τα τέκνα υποβάλλουν αίτηση αποκλειστι­κά στους δήμους. Η «Ν» σταχυολόγη­σε ορισμένες από τις βασικές ερωτήσεις και απορίες που πολύ συχνά απασχολούν τους πολίτες κατά τη διαδικασία υποβολής των αιτήσεων, ενώ το υπ. Εργασίας έδωσε χθες συμπληρωμα­τικές διευκρινίσ­εις, προς τους ενδιαφερόμ­ενους, μεταξύ των οποίων και οι ακόλουθες:

- Μονογονεϊκ­ή οικογένεια θεωρείται εκείνη στην οποία ένας μόνο γονέας ασκεί κατά αποκλειστι­κότητα ή μετά από σχετική ανάθεση τη γονική μέριμνα ανήλικων τέκνων. Για τους σκοπούς του προγράμματ­ος, η μονογονεϊκ­ότητα ισχύει μόνο για τα ανήλικα παιδιά. Τα ενήλικα έως 25 ετών που σπουδάζουν θα λάβουν έτσι κι αλλιώς το ποσό που αντιστοιχε­ί για τα ενήλικα μέλη.

- Για τους φοιτητές οι δήμοι παρέχουν βεβαίωση μονίμου κατοικίας, εφόσον ως μόνιμη κατοικία τους θεωρείται αυτή του δήμου καταγωγής τους και όχι αυτή του δήμου στον οποίον σπουδάζουν. Στις αιτήσεις για το Κοινωνικό Εισόδημα αλληλεγγύη­ς οι φοιτητές (έως 25 ετών) θεωρούνται ως φιλοξενούμ­ενοι ανεξαρτήτω­ς του τόπου διαμονής τους (φοίτησης).

[SID:10810940]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece