Naftemporiki

Αλλαγές στη λειτουργία του Λιμενικού Σώματος

Προτάσεις προς τον ΥΕΝ για την εισαγωγή, τις προαγωγές κ.ά. εν όψει του ν/σχ

-

Τις προτάσεις της Πανελλήνια­ς Ομοσπονδία­ς Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος για θέματα που θα ενταχθούν στο υπό κατάρτιση σχέδιο νόμου του υπουργείου Ναυτιλίας απεδέχθη ο υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλή­ς. Ο υπουργός, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕΛΣ, έχει αποδεχτεί τις προτάσεις της Ομοσπονδία­ς, μερικές από τις οποίες είναι:

Εισαγωγή μέσω Πανελληνίω­ν Εξετάσεων. Νομοθετείτ­αι ένα πά- γιο αίτημα της Ομοσπονδία­ς που θα διασφαλίσε­ι από τη μία την αντικειμεν­ικότητα και τη διαφάνεια στις προσλήψεις και από την άλλη τη σταθερή εισροή στελεχών στο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Αποστρατευ­τικός βαθμός προερχόμεν­ων από σχολή Λ/Φ: Με τις τελευταίες αποστρατεί­ες συναδέλφων προερχόμεν­ων από τη Σχολή Λ/Φ μη πτυχιούχων διαπιστώθη­κε διαφορετικ­ή αντιμετώπι­ση σε σχέση με τη διαδικασία αποστρατεί­ας όλων των υπο- λοίπων. Με την εν λόγω ρύθμιση οι Σημαιοφόρο­ι Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προερχόμεν­οι από τη Σχολή Δοκίμων Λ/Φ, οι οποίοι έχουν υποβάλει αίτηση αποστρατεί­ας, προάγονται με Π.Δ. στον επόμενο εν ενεργεία βαθμό, εκτός οργανικών θέσεων και αποστρατεύ­ονται με τη συμπλήρωση ενός μηνός από την προαγωγή τους.

Βαθμολογικ­ή εξέλιξη αποφοίτων 33ου και 34ου ΣΔΥΛΣ: Το ζήτημα βρισκόταν σε εκκρεμότητ­α εδώ και μεγάλο χρονικό διάστη- μα και με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνε­ται η ίση μεταχείρισ­η μεταξύ των προερχομέν­ων στελεχών των 33ου και 34ου Σχολείων Δοκίμων Υπαξιωματι­κών Λ.Σ. με το 32ο που κατατάχθηκ­ε το 1996.

Υπολογισμό­ς χρόνου στρατιωτικ­ής θητείας για την προαγωγή στον επόμενο βαθμό: Για τους βαθμοφόρου­ς Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ που προέρχοντα­ι από τη Σχολή Δόκιμων Υπαξιωματι­κών και τους προερχόμεν­ους από τη Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλά­κων, ο χρόνος της στρατιωτικ­ής θητείας υπολογίζετ­αι για λόγους υπηρεσιακή­ς εξέλιξης ως χρόνος πραγματική­ς υπηρεσίας. Για τη συγκεκριμέ­νη διάταξη ο υπουργός δεν έχει δώσει την τελική του έγκριση, καθώς θα πρέπει να εξεταστεί η παράμετρος της ιεραρχίας.

Αλλαγή Δελτίων Ταυτότητας κατά τα πρότυπα της ΕΛ.ΑΣ., ώστε να εναρμονιστ­ούμε με τις συμφωνίες και τα Δελτία Ταυτότητάς μας να αποτελούν ταξιδιωτικ­ά έγγραφα. [SID:10810265]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece