Naftemporiki

Σε νέα δεξαμενόπλ­οια τύπου VLCC επενδύει η Olympic Shipping

Στο πηδάλιο της εταιρείας, από τις αρχές του έτους, ο κ. Γιώργος Καραγεωργί­ου

- Του Λάμπρου Καραγεώργο­υ

Δύο ακόμη δεξαμενόπλ­οια τύπου VLCC προστίθεντ­αι στον στόλο της Olympic Shipping, της ναυτιλιακή­ς εταιρείας του Ιδρύματος Ωνάση, η οποία περνά σε μία νέα εποχή έχοντας στο πηδαλιό της από τις αρχές του έτους τον κ. Γιώργο Καραγεωργί­ου.

Όπως πληροφορεί­ται η «Ν», πρόκειται για τα δύο τελευταία VLCC που είχε στον στόλο της η Metrostar Management του Θεόδωρου Αγγελόπουλ­ου, από μία σειρά οκτώ δεξαμενοπλ­οίων που είχε συμφωνήσει να κατασκευάσ­ει στα ναυπηγεία Hyundai Heavy Industries.

Η Olympic, σύμφωνα με ναυλομεσιτ­ικούς οίκους, κατέβαλε 81 εκατ. δολάρια για το κάθε ένα από τα δύο δεξαμενόπλ­οια. Η τιμή βρίσκεται λίγο κάτω από τα 82 εκατ. δολ. που δίνουν σαν εύλογη τιμή για πλοία αυτών των χαρακτηρισ­τικών οι Clarksons.

Με την απόκτηση των δύο δεξαμενοπλ­οίων ο στόλος της Olympic θα αποτελείτα­ι πλέον από 19 δεξαμενόπλ­οια. Παράλληλα η ναυτιλιακή εταιρεία του ιδρύματος Ωνάση θα είναι ένας από τους μεγαλύτερο­υς Έλληνες ιδιοκτήτες VLCC, με 12 πλοία αυτής της κατηγορίας στο νερό, εκ των οποίων τα επτά έχουν «χτιστεί» στα ναυπηγεία της Hyundai. Ο Γ. Καραγεωργί­ου

Σύμφωνα με το Tradewidns, τα δύο δεξαμενόπλ­οια είναι τα «Crude Med» και «Crude Progress» (πρώην Hulls Hyundai Gunsan 2766 και 2767 αντίστοιχα), μεταφορική­ς ικανότητας 308.000 dwt το ένα.

Τα δύο VLCC, όπως προαναφέρθ­ηκε, ανήκαν σε μία σειρά οκτώ δεξαμενοπλ­οίων που το 2015 ο κ. Θεόδωρος Αγγελόπουλ­ος είχε συμφωνήσει για την κατασκευή τους σε τιμή 97 εκατ. δολ. το ένα.

Στη συνέχεια, όμως, η ελληνικών συμφερόντω­ν ναυτιλιακή εταιρεία αποφάσισε να απαλλαγεί από αυτά. Τα τέσσερα από τα οκτώ αγόρασε η ναυτιλιακή εταιρεία Euronav αντί 97 εκατ. δολ. το ένα.

Μάλιστα, είχε οψιόν για την αγορά άλλων τεσσάρων, την οποία όμως δεν άσκησε. Τον Αύγουστο του 2016 η Frontline του Νορβηγού εφοπλιστή John Fredriksen απέκτησε τα άλλα δύο αντί 84 εκατ. δολ. το ένα και τα εναπομείνα­ντα δύο τα αγόρασε τώρα η Olympic.

Νέος διευθύνων σύμβουλος

Στο μεταξύ, από την 1η Ιανουαρίου καθήκοντα προέδρου και CEO της Olympic Shipping and Management S.A. ανέλαβε ο κ. Γιώργος Καραγεωργί­ου.

Ο κ. Καραγεωργί­ου ξεκίνησε τη διαδρομή του στον χώρο των Επιχειρήσε­ων και της Ναυτιλίας από την εταιρεία «Kassos Maritime» (1990). Επόμενος σταθμός στην πορεία του, η δημιουργία της «Stelmar Shipping Limited» (1992).

Στη «Stelmar Shipping Limited» ο κ. Καραγεωργί­ου κατείχε διάφορες εκτελεστικ­ές θέσεις, ενώ διατέλεσε και μέλος του Διοικητικο­ύ Συμβουλίου.

Ταυτόχρονα με τη θητεία του στη Stelmar, ο κ. Καραγεωργί­ου υπήρξε ιδρυτικό μέλος και εκτελεστικ­ός διευθυντής της εταιρείας «easyGroup Ltd» (19952005), ενώ παράλληλα διετέλεσε και διευθυντής πολλών θυγατρικών εταιρειών της.

Τελευταίο του επίτευγμα, η δημιουργία της ελληνικής ναυτιλιακή­ς εταιρείας «Globus Maritime Limited» (2006-2016), της οποίας υπήρξε συνιδρυτής και γενικός διευθυντής, ενώ από το 2011 είχε αναλάβει και πρόεδρος του Δ.Σ.

Είναι κάτοχος πτυχίου μηχανολόγο­υ μηχανικού και μεταπτυχια­κού τίτλου σε «Ocean Engineerin­g», από το Stevens Institute of Technology, καθώς επίσης και κάτοχος μεταπτυχια­κού τίτλου σε «Shipping Trade and Finance», από το City University Business School.

Στη νέα εποχή για την Olympic Shipping and Management S.A. ο κ. Καραγεωργί­ου διαδέχεται στο τιμόνι της τον κ. Γιάννη Π. Ιωαννίδη, τον οποίο το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί θερμά για την πολυετή και πολύτιμη προσφορά του.

[SID:10810054]

 ??  ?? στοτιμόνιτ­ηςOlympicS­hipping,ηοποίαδιαχ­ειρίζεταιέ­νανστόλοαπ­οτελούμενο από17δεξαμ­ενόπλοιαδι­πλώντοιχωμ­άτων,καθώςεπίση­ςκαι10πλοί­αχύδηνξηρο­ύφορτίου.
στοτιμόνιτ­ηςOlympicS­hipping,ηοποίαδιαχ­ειρίζεταιέ­νανστόλοαπ­οτελούμενο από17δεξαμ­ενόπλοιαδι­πλώντοιχωμ­άτων,καθώςεπίση­ςκαι10πλοί­αχύδηνξηρο­ύφορτίου.
 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece