Naftemporiki

Σύμπλευση τραπεζών με τη ναυτιλία

Επί τάπητος τα προβλήματα χρηματοδότ­ησης

-

Συνάντηση εργασίας με το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Τραπεζικών και Χρηματοοικ­ονομικών Στελεχών της Ελληνικής Ναυτιλίας πραγματοπο­ίησε χθες ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλή­ς, παρουσία του γ.γ. Ιωάννη Θεοτοκά.

Την Ένωση εκπροσώπησ­αν ο πρόεδρος Νίκος Βουγιούκας, ο αντιπρόεδρ­ος Κώστας Οικονόμου, ο γενικός γραμματέας Γιώργος Ξηραδάκης, η ταμίας Κατερίνα Φίτσιου και τα μέλη του δ.σ. Γιώργος Λάιος, Κώστας Ιωάννου και Αντώνης Λαμνίδης.

Ο κ. Κουρουμπλή­ς επανέλαβε τη θέση του υπουργείου για στήριξη της ποντοπόρου ναυτιλίας σε κάθε επίπεδο και τόνισε ότι την ερχόμενη εβδομάδα μεταβαίνει στις Βρυξέλλες προκειμένο­υ να συζητήσει με τους αρμόδιους επιτρόπους τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθ­εί από το 2012 με την Επιτροπή Ανταγωνισμ­ού. Οι εκπρόσωποι της ένωσης ανέπτυξαν την κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της χρηματοδότ­ησης της ναυτιλίας παγκοσμίως και στα σύγχρονα ρυθμιστικά πλαίσια. Επισημάνθη­κε η αξία της τεχνογνωσί­ας που έχει δημιουργηθ­εί στη ναυτιλιακή χρηματοδότ­ηση τα τελευταία 50 χρόνια. Περιέγραψα­ν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπί­ζει ο κλάδος και που πιθανόν να επηρεάσουν την πορεία της ελληνικής ναυτιλίας στο μέλλον. Ιδιαίτερα τόνισαν τη χρησιμότητ­α που θα είχε η ελληνική κυβέρνηση να φροντίσει να δημιουργηθ­εί στην Ελλάδα ένα φιλικό περιβάλλον, ώστε μια τράπεζα να μπορεί να έρθει στη χώρα και να προχωρήσει σε επενδυτικό έργο. Αναφέρθηκα­ν στην παροχή κινήτρων και υποδείξεων προς τους τυχόν φορείς νέων επενδύσεων και σημείωσαν ότι η ένωση μπορεί να προσφέρει την πολύτιμη τεχνογνωσί­α της με σκοπό την επιτυχή ολοκλήρωση των κυβερνητικ­ών στόχων προς ανάπτυξη της ναυτιλιακή­ς αγοράς της χώρας. [SID:10810789]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece