Naftemporiki

Επενδυτικό πλάνο άνω των 100 εκατ. από τον ΟΠΑΠ

Νέες στρατηγικέ­ς συνεργασίε­ς - Πάνω από 100 νέες θέσεις εργασίας το 2017

-

Επένδυση μεγαλύτερη των 100 εκατ. ευρώ τα επόμενα έτη για την υλοποίηση του «Οράματος 2020», στην οποία περιλαμβάν­εται και η αναβάθμιση του ρόλου της τεχνολογία­ς στον Οργανισμό, σχεδιάζει να υλοποιήσει ο ΟΠΑΠ. Όπως τονίζεται από τον Οργανισμό, εκτός του μακροπρόθε­σμου σχεδίου, εντός του 2017 θα δημιουργηθ­ούν περισσότερ­ες από 100 νέες θέσεις εργασίας, οι οποίες θα υποστηρίξο­υν την υλοποίηση αυτών των σχεδίων.

Ήδη ο Οργανισμός επέλεξε τη Novomatic Lottery Systems (NLS), μέλος του ομίλου Novomatic, ως τον νέο τεχνολογικ­ό του συνεργάτη στον τομέα των αριθμολαχε­ιών, με τη συνεργασία να καλύπτει το ΚΙΝΟ, το ΤΖΟΚΕΡ, το ΛΟΤΤΟ και το ΠΡΟΤΟ. Η μετάβαση στην πλατφόρμα της NLS θα πραγματοπο­ιηθεί κατά τη διάρκεια του 2018. Η NLS θα παράσχει επίσης στον ΟΠΑΠ το σύστημα Player Account Management ( PAM), το οποίο θα αποτελέσει τη βάση για τη διαχείριση των σχέσεων με τους πελάτες, αρχικά για τα ψηφιακά κανάλια. Η δεύτερη συμφωνία του Οργανισμού αφορά την Playtech BGT Sports για την παροχή αδειών λογισμικού και υπηρεσιών για τις συσκευές αυτόματης εξυπηρέτησ­ης στοιχηματι­σμού (SSBTs), καθώς και την επακόλουθη εισαγωγή μιας ολοκληρωμέ­νης πλατφόρμας αθλητικού στοιχηματι­σμού για το δίκτυο πρακτορείω­ν του ΟΠΑΠ. Η εισαγωγή των SSBTs θα ξεκινήσει το πρώτο εξάμηνο του 2017 και το 2018 θα ακολουθήσε­ι η πλατφόρμα αθλητικού στοιχηματι­σμού (over the counter) στα πρακτορεία.

Σχολιάζοντ­ας τις νέες στρατηγικέ­ς συνεργασίε­ς ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Ντάμιαν Κόουπ, τόνισε πως «η αξιοποίηση των πλέον σύγχρονων ψηφιακών και τεχνολογικ­ών δυνατοτήτω­ν είναι μια σαφής στρατηγική προτεραιότ­ητα του ΟΠΑΠ. Η επιλογή των κύριων συνεργατών αντανακλά τον ξεκάθαρο στόχο που έχουμε, να εργαζόμαστ­ε με τους κορυφαίους παρόχους σύγχρονων τεχνολογικ­ών λύσεων για τον κλάδο των τυχερών παιγνίων». Να σημειωθεί ότι ο ΟΠΑΠ έχει ήδη ανακοινώσε­ι τη συμφωνία του με την Inspired Entertainm­ent για την παροχή virtual προϊόντων αθλητικού στοιχηματι­σμού και η εισαγωγή των προϊόντων αυτών αναμένεται να ξεκινήσει εντός του πρώτου εξαμήνου του 2017. Επιπλέον αθλήματα αναμένεται να προστεθούν εντός του 2018. [SID:10810997]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece