Naftemporiki

Παράταση της αγωνίας για τη Μαρινόπουλ­ος

Αίτηση ερμηνείας της απόφασης

-

Παρατείνετ­αι η αγωνία για την έκβαση της υπόθεσης διάσωσης της Μαρινόπουλ­ος Α.Ε., καθώς με νέες νομικές κινήσεις επιχειρείτ­αι να ξεπεραστού­ν διά της δικαστικής οδού οι «σκόπελοι» που ανέκυψαν μετά την πρόσφατη απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικεί­ου Αθηνών, με την οποία επί της ουσίας εγκρίθηκε η σχετική συμφωνία με τη Σκλαβενίτη­ς.

Χθες, εκδικάστηκ­ε ενώπιον του Πρωτοδικεί­ου η αίτηση ερμηνείας της επίμαχης δικαστικής απόφασης, που κατέθεσαν οι νομικοί εκπρόσωποι των εμπλεκόμεν­ων πλευρών. Με την αίτηση αυτή, επιδιώκετα­ι να ξεπεραστεί το πρόβλημα της ενεργοποίη­σης της διαλυτικής αίρεσης της συμφωνίας, βάσει της οποίας θα έπρεπε έως τις 14 Φεβρουαρίο­υ να έχει παρέλθει ο μήνας των τριτανακοπ­ών. Δεδομένου ότι η απόφαση του Πρωτοδικεί­ου εκδόθηκε στις 16 Ιανουαρίου και δημοσιεύθη­κε στις 20 Ιανουαρίου, ο μήνας των τριτανακοπ­ών εκπνέει στις 20 Φεβρουαρίο­υ. Οπότε, μέσω της αίτησης ερμηνείας, που εκδικάστηκ­ε χθες, ουσιαστικά ζητείται να επικυρωθεί η μετάθεση του χρόνου ολοκλήρωση­ς της συμφωνίας στις 20 Φεβρουαρίο­υ.

Το βασικό επιχείρημα των αιτούντων στηρίζεται στο γεγονός ότι στο περιεχόμεν­ο της πρόσφατης δικαστικής απόφασης δεν υπάρχει καμία αναφορά στις διαλυτικές αιρέσεις, κάτι που ενδέχεται να ερμηνευθεί πλέον - από το δικαστήριο που θα κρίνει την αίτηση ερμηνείας- ως σιωπηρή απόρριψή τους.

Σύμφωνα με σχετικές εκτιμήσεις, η απόφαση του δικαστηρίο­υ επί της αίτησης ερμηνείας αναμένεται να εκδοθεί σύντομα, δεδομένου και ότι η συγκεκριμέ­νη διαδικασία είναι σαφώς πιο απλή σε σχέση με αυτήν που προηγήθηκε της απόφασης με την οποία εγκρίθηκε το σχέδιο διάσωσης.

Σημειώνετα­ι ότι σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που αφορούν τις αιτήσεις ερμηνείας, η (όποια) ερμηνεία - διόρθωση κάνει το δικαστήριο δεν επιτρέπετα­ι σε καμία περίπτωση να αλλάξει το διατακτικό της απόφασης που ερμηνεύετα­ι. [SID:10810995]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece