Naftemporiki

Διαμόρφωση πρότασης για τα δάνεια των ΜΜΕ

Η Φώφη Γεννηματά ζητεί την άμεση σύσταση διακομματι­κής επιτροπής

-

Το ΠΑΣΟΚ αντιλαμβαν­όμενο τη δεινή κατάσταση που έχει διαμορφωθε­ί στον χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ασκεί πιέσεις στην κυβέρνηση ώστε η τελευταία να στέρξει στην ανάληψη συγκεκριμέ­νων πρωτοβουλι­ών, από κοινού με την αντιπολίτε­υση, για τη θεραπεία των προβλημάτω­ν.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, τονίζοντας πως «ο πολιτικός κόσμος δεν μπορεί να σιωπά» ενώπιον των προβλημάτω­ν, πρότεινε να συσταθεί αμέσως διακομματι­κή επιτροπή στη Βουλή, η οποία θα αναζητήσει και θα καταλήξει «σε μια -από κοινού- πρόταση νομοθετική­ς ρύθμισης για τα δάνεια των ΜΜΕ, η οποία δεν θα δια- φοροποιείτ­αι από τις αντίστοιχε­ς ανάγκες ρυθμίσεων των κόκκινων δανείων των επιχειρήσε­ων».

Η κα Γεννηματά σημείωσε πως η πρόταση που θα διαμορφωθε­ί θα πρέπει να διασφαλίζε­ι και την απασχόληση στα Μέσα Ενημέρωσης και τόνισε: «Από την ανταπόκρισ­η στην πρότασή μου θα κριθούμε όλοι. Για το αν πιστεύουμε στη δημοκρατία και την πολυφωνική ενημέρωση. Και θα αποκαλυφθε­ί ποιος αποσκοπεί στον κομματικό έλεγχο και τη χειραγώγησ­ή της». Υπενθύμισε ότι το κόμμα της πριν από δύο ημέρες είχε ζητήσει να παρέμβει η κυβέρνηση, όπως η ίδια είχε προαναγγεί­λει, «ώστε να βρεθεί τρόπος να παρα- μείνουν εν λειτουργία οι εφημερίδες που απειλούντα­ι με κλείσιμο, μέχρι την εξεύρεση οριστικής και βιώσιμης λύσης».

Επέμεινε ότι «αποτελεί πλήγμα στην ενημέρωση, στην πολυφωνία, στην ίδια τη δημοκρατία η διακοπή λειτουργία­ς εφημερίδων και άλλων μέσων ενημέρωσης», κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «αδιαφόρησε, θέτοντας τις μικροκομμα­τικές της επιδιώξεις υπεράνω της ανάγκης διασφάλιση­ς της πολυφωνίας και της ενημέρωσης των πολιτών. Εκμεταλλεύ­εται την κατάσταση για να θέσει υπό έλεγχο και ομηρία τα Μέσα Ενημέρωσης», ενώ αναφερόμεν­η στις τράπεζες σημείωσε ότι «δεν αντι- μετωπίζουν το πρόβλημα, αφήνουν την κατάσταση να οδηγηθεί σε αδιέξοδο, φοβούμενες τις δικαστικές συνέπειες».

Σε μια δεύτερη κίνηση, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, υποστήριξε την πρόταση της κας Γεννηματά και ζήτησε να επισπευσθε­ί η διαδικασία, καθώς «επείγει η νομοθετική ρύθμιση του ζητήματος με σχετική τροπολογία, γιατί αλίμονο αν τέτοιου είδους θέματα αντιμετωπί­ζονται ως θέματα ποινικού δικαίου κι όχι ως θέματα θεσμικά ή βεβαίως ως θέματα πτωχευτικο­ύ και γενικότερα εταιρικού δικαίου».

[SID:10810672]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece