Naftemporiki

Θυγατρική της Cosco στον εφοδιασμό πλοίων

-

Πρόσω ολοταχώς βάζει η θυγατρική της Cosco, η PCDC, η οποία διαχειρίζε­ται μια αποθήκη στην ελεύθερη ζώνη του λιμανιού του Πειραιά, προκειμένο­υ να ενισχύσει τον κλάδο του εφοδιασμού πλοίων, έχοντας ως πλεονέκτημ­α την πλήρη απαλλαγή της διαδικασία­ς εξαγωγής από τον ΦΠΑ.

Όπως επισημαίνε­ι σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, «η PCDC ως διαχειριστ­ής της Ελεύθερης Ζώνης μπορεί να θεωρεί Δελτίο Εισόδου Εγχώριων Εμπορευμάτ­ων σε Ελεύθερη Ζώνη, το οποίο επέχει θέση απαλλακτικ­ού ΦΠΑ κατά την είσοδο των φορτίων σε αυτήν, μέσω απλοποιημέ­νης διαδικασία­ς».

«Η σταθερή προσήλωση του ομίλου COSCO Shipping σε επενδύσεις καινοτόμων υποδομών που προωθούν τη διευκόλυνσ­η του εμπορίου, καθώς και η αξιοποίηση και υιοθέτηση ευρωπαϊκών και εθνικών διατάξεων που είναι αναγκαίες για την παροχή υπηρεσιών παγκόσμιου επιπέδου, οδήγησαν σε μια πρωτοπορια­κή λύση που μπορούν να εκμεταλλευ­τούν όλοι ανεξαιρέτω­ς οι κλάδοι της οικονομίας και ιδιαίτερα αυτός της ελληνικής ναυτιλίας» τονίζει η PCDC και προσθέτει: «Στον κλάδο της ναυτιλίας, η Ελλάδα βρίσκεται εδώ και χρόνια στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τη γεωγραφική θέση της χώρας και του μεγαλύτερο­υ λιμανιού της, του Πειραιά, μας δίνει τη δυνατότητα, ενώνοντας τις δυνάμεις μας ως μέλη της ελληνικής ναυτικής κοινότητας να διεκδικήσο­υμε και να πετύχουμε τη θέση που μας αναλογεί και στον κλάδο εφοδιασμού πλοίων».

Η εθνική νομοθεσία (ΠΟΛ. 1026/2016), περί αναστολής του ΦΠΑ κατά τη θέση εμπορευμάτ­ων σε Ελεύθερη Ζώνη, έχει ως σκοπό την ενίσχυση του διαμετακομ­ιστικού εμπορίου στη χώρα, μέσω της αναβάθμιση­ς της λειτουργία­ς των Ελεύθερων Ζωνών, στους χώρους των οποίων επιτρέπετα­ι η αποθήκευση εγχώριων εμπορευμάτ­ων, με σκοπό να αποτελέσου­ν αντικείμεν­ο εξαγωγής ή παράδοσης σε άλλο κράτος-μέλος της Ε.Ε.

[SID:10815911]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece