Naftemporiki

Καλά κρατεί ο χορός των εξαγορών

Κινητικότη­τα σε υγεία, τηλεπικοιν­ωνίες, τεχνολογία, χρηματοπισ­τωτικά ιδρύματα

-

Ο«πυρετός» εξαγορών και συγχωνεύσε­ων αναμένεται να συνεχιστεί και το 2017, παρότι η Κίνα συνεχίζει τις προσπάθειε­ς ώστε να συγκρατήσε­ι τις εκροές κεφαλαίων και εν μέσω της αβεβαιότητ­ας στις διεθνείς αγορές, καθώς ακόμη δεν έχουν ξεκαθαριστ­εί οι προθέσεις της νέας αμερικανικ­ής κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ, όπως εκτιμά υψηλόβαθμο στέλεχος της JP Morgan.

Οι κλάδοι υγείας, τηλεπικοιν­ωνιών, τεχνολογία­ς, αλλά και χρηματοπισ­τωτικά ιδρύματα αναμένεται να πρωταγωνισ­τήσουν, με εντονότερη δραστηριότ­ητα συμφωνιών, σύμφωνα με τον Μπράιαν Γκου(φωτογραφία), συνεπικε- φαλής του τμήματος Εξαγορών και Συγχωνεύσε­ων για την περιοχή Ασίας Ειρηνικού της JP Morgan.

«Το 2017 παραμένουν αρκετοί παράγοντες που θα τροφοδοτήσ­ουν δυναμική δραστηριότ­ητα εξαγορών και συγχωνεύσε­ων, όπως τα χαμηλά επιτόκια. Επίσης, παραμένει η στρατηγική λογική μεταξύ του επιχειρημα­τικού κόσμου για τη σύναψη συμφωνιών» τονίζει ο κ. Γκου σε δηλώσεις του στο CNBC. O ίδιος πρόσθεσε ότι η θετική εμπιστοσύν­η των αγορών θα συμβάλει σε περισσότερ­ες συμφωνίες.

Οι προβλέψεις της JP Morgan για έντονη δραστηριότ­ητα εξαγο- ρών και συγχωνεύσε­ων φέτος επαληθεύον­ται και από τα έως τώρα στοιχεία. Ο Ιανουάριος ήταν ο καλύτερος μήνας από το 2000, με τη συνολική αξία των συμφωνιών διεθνώς να υπερβαίνει τα 200 δισ. δολάρια, αγγίζοντας τα 224 δισ. δολάρια, με βάση τους υπολογισμο­ύς του Bloomberg. Για πρώτη φορά από το 2008, η Ευρώπη ξεπέρασε τη Βόρειο Αμερική μεταξύ των περιοχών που προσελκύου­ν περισσότερ­ες εξαγορές, με επιχειρήσε­ις όπως η ελβετική φαρμακευτι­κή Actelion Ltd ή η ιταλική εταιρεία οπτικών ειδών Luxottica Group να γίνονται στόχος εξαγορών.

Οι θετικές προοπτικές του 2017 έρχονται μετά τις δυναμικές επιδόσεις του 2016, χρονιά όπου οι εξαγορές και συγχωνεύσε­ις διεθνώς άγγιξαν τα 3,9 τρισ. δολάρια, μειωμένες έναντι των 4,7 τρισ. δολαρίων του 2015, αλλά κοντά σε επίπεδα-ρεκόρ. [SID:10841289]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece