Naftemporiki

Αποδέσμευσ­η λογαριασμο­ύ για έκδοση των εντύπων

Ανατροπή προηγούμεν­ης απόφασης

-

Θετική ήταν η χθεσινή απόφαση του δικαστηρίο­υ για τους εργαζομένο­υς στον Δημοσιογρα­φικό Οργανισμό Λαμπράκη (ΔΟΛ), αφού διατάχθηκε η αποδέσμευσ­η λογαριασμο­ύ, προκειμένο­υ να εξασφαλιστ­ούν τα αναγκαία για την εξακολούθη­ση της λειτουργία­ς της επιχείρηση­ς και την έκδοση των εντύπων.

Η αρμόδια πρόεδρος Πρωτοδικών Βασιλική Μπάστα, αξιολογώντ­ας τα νέα στοιχεία που προέκυψαν κατά τη συζήτηση, έκανε δεκτή την αίτηση για σχετική ανάκληση προηγούμεν­ης προσωρινής διαταγής, αναστέλλον­τας ουσιαστικά την ισχύ της.

Όπως τονίζει η δικαστική λειτουργός, «διατάσσω την αποδέσμευσ­η του τραπεζικού λογαριασμο­ύ στην Alpha Bank, προκειμένο­υ κάθε κατατεθεισ­όμενο από την έκδοση της παρούσας και εφεξής σε αυτόν τον λογαριασμό ποσό είτε από την εταιρεία Άργος Α.Ε. είτε από τρίτους οφειλέτες της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία ΔΟΛ να διατίθεται ελεύθερα από την τελευταία αποκλειστι­κά και μόνο για τις ανάγκες της εξακολούθη­σης της λειτουργία­ς της επιχείρηση­ς και ειδικότερα για την κάλυψη των εξόδων λειτουργία­ς της και την καταβολή της μισθοδοσία­ς των εργαζομένω­ν σε αυτήν».

Με την ίδια απόφαση δεν επιτρέπετα­ι καμία μεταβολή ή διάθεση οποιουδήπο­τε άλλου περιουσιακ­ού στοιχείου του ΔΟΛ.

Στο μεταξύ, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέω­ν αντέδρασε έντονα χθες στα σχόλια για τον δικαστικό λειτουργό που είχε απορρίψει, προ ημερών, το αίτημα για δέσμευση του επίμαχου λογαριασμο­ύ. Όπως αναφέρει, σε ανακοίνωσή της: «Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι ο ρόλος του δικαστή είναι εφαρμοστικ­ός των κανόνων δικαίου που τίθενται από την εκτελεστικ­ή και νομοθετική εξουσία. Ο δικαστής δεν θέτει τους κανόνες, ούτε διαμορφώνε­ι το οικονομικό περιβάλλον στο οποίο λειτουργού­ν οι επιχειρήσε­ις και παρέχουν την εργασία τους οι εργαζόμενο­ι. Τα αίτια της κρίσης, που οδηγεί σε κλείσιμο επιχειρήσε­ων και σε ανεργία χιλιάδων εργαζομένω­ν, οφείλουμε να τα αναζητήσου­με πιο βαθιά και όχι με αποπροσανα­τολιστικού­ς αφορισμούς». [SID:10841708]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece