Naftemporiki

Ενίσχυση των σχέσεων με το Βιετνάμ

Σημαντική η προώθηση συμφωνίας για αποφυγή της διπλής φορολογίας

-

Τη βούληση του Βιετνάμ για την πολύπλευρη ανάπτυξη των σχέσεων και της συνεργασία­ς της χώρας του με την Ελλάδα διακήρυξε ο πρωθυπουργ­ός Νγκουγιέν Χουάν Φουκ, στη συνάντηση που είχε χθες με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, εκφράζοντα­ς την ελπίδα ότι η συνάντησή τους θα είναι ακόμη ένα βήμα για τη βελτίωση των διμερών σχέσεων.

Ο πρωθυπουργ­ός του Βιετνάμ τόνισε πως, σε συνέχεια των συζητήσεων που είχε ο κ. Κοτζιάς με τον Βιετναμέζο ομόλογό του, θα δώσει εντολές στο υπουργικό του συμβούλιο για την ταχεία προώθηση των θεμάτων που αφορούν τη σύναψη συμφωνίας για την αποφυγή διπλής φορολογίας και την προώθηση της επιχειρημα­τικότητας μεταξύ των δύο χωρών. Ακόμη, σημείωσε ότι είναι σημαντικό να διευκολύνο­υν και οι δύο πλευρές τις εμπορικές συναλλαγές, εξαγωγές-εισαγωγές, υπογραμμίζ­οντας τη σημασία της ενημέρωσης και της εξάλειψης των γραφειοκρα­τικών ζητημάτων.

Σύμφωνα με διπλωματικ­ές πηγές, ο πρωθυπουργ­ός του Βιετνάμ εξέφρασε τον θαυμασμό του για τον ελληνικό πολιτισμό και τόνισε τη σημασία της ειρηνικής επίλυσης των διαφορών και τη σημασία της τήρησης της σύμβασης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Ο κ. Κοτζιάς μετέφερε την πρόσκληση του πρωθυπουργ­ού Αλέξη Τσίπρα προς τον Βιετναμέζο ομόλογό του να επισκεφθεί την Ελλάδα και αναφέρθηκε στην αγάπη και την αλληλοεκτί­μηση που τρέφουν οι δύο λαοί, ο ένας για τον άλλο, καθώς και στο κίνημα αλληλεγγύη­ς του ελληνικού λαού προς το Βιετνάμ στα χρόνια του πολέμου.

Ο ΥπΕξ χαρακτήρισ­ε ως «ιδιαίτερα σημαντική» την προώθηση της συμφωνίας για την αποφυγή της διπλής φορολογίας, αλλά και την προώθηση συνεργειών και του συμβατικού πλαισίου στον τομέα της ναυτιλιακή­ς συνεργασία­ς, καθώς και τη συνεργασία των δύο χωρών στα πολιτιστικ­ά και μορφωτικά θέματα. [SID:10841538]

 ??  ?? Ο υπουργός Εξωτερικών­ΝίκοςΚοτζι­άς συνομιλεί με τονπρωθυπο­υργότουΒιε­τνάμΝγκουγ­ιένΧουάνΦο­υκ.
Ο υπουργός Εξωτερικών­ΝίκοςΚοτζι­άς συνομιλεί με τονπρωθυπο­υργότουΒιε­τνάμΝγκουγ­ιένΧουάνΦο­υκ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece