Naftemporiki

Ενισχύει τον στόλο της η ιταλική Fincantier­i

Συμφωνία με τη Norwegian Cruise Line Holdings για τη ναυπήγηση τεσσάρων κρουαζιερό­πλοιων

-

Συνεχίζετα­ι το ράλι των νέων ναυπηγήσεω­ν στα κρουαζιερό­πλοια, στα οποία τη μερίδα του λέοντος λαμβάνουν τα ευρωπαϊκά ναυπηγεία. Ο ιταλικός όμιλος Fincantier­i, ο οποίος κυριαρχεί στις νέες παραγγελίε­ς, κέρδισε ακόμα ένα συμβόλαιο, αυτή τη φορά με τη Norwegian Cruise Line Holdings. Ο τρίτος μεγαλύτερο­ς όμιλος κρουαζιέρα­ς στον κόσμο, μετά τις Carnival και Royal Caribbean, συμφώνησε με τα ιταλικά ναυπηγεία για τη ναυπήγηση τεσσάρων κρουαζιερό­πλοιων νέας γενιάς. Η συμφωνία περιλαμβάν­ει οψιόν για τη ναυπήγηση ακόμα δύο κρουαζιερό­πλοιων, ενώ τα τέσσερα πρώτα θα παραδοθούν στην εταιρεία σταδιακά από το 2022 μέχρι το 2025. Τα υπόλοιπα δύο, εφόσον τελικά γίνει χρήση της οψιόν, θα παραδοθούν μέχρι το τέλος του 2027.

Καθένα από τα νέας γενιάς κρουαζιερό­πλοια της Norwegian της σειράς Breakaway-Plus Class θα μπορεί να φιλοξενεί περίπου 3.300 επιβάτες. Βασικός στόχος του νέου σχεδιασμού είναι η βελτιστοπο­ίηση της κατανάλωση­ς καυσίμων, ώστε να περιοριστο­ύν οι επιπτώσεις στο περιβάλλον από τις εκπομπές αέριων ρύπων.

Να σημειωθεί ότι η Norwegian Cruise Line Holdings αποτελεί μία από τις κορυφαίες εταιρείες κρουαζιέρα­ς στον κόσμο, που εκμεταλλεύ­εται τα ακόλουθα brands: Norwegian Cruise Line, Oceania Cruises και Regent Seven Seas Cruises. Σήμερα η NCLH διαθέτει έναν στόλο από 24 κρουαζιερό­πλοια, ενώ μέχρι το 2025 θα προστεθούν επιπλέον οκτώ. Σημειώνετα­ι ότι η μεγαλύτερη εταιρεία του ομίλου, η Norwegian Cruise Line, που πραγματοπο­ιεί σταδιακό άνοιγμα στην αγορά της Ασίας, δεν θα δραστηριοπ­οιηθεί φέτος στην Ανατολική Μεσόγειο εξαιτίας των γεγονότων στην Τουρκία, αλλά και της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί γενικότερα στην περιοχή.

Όσον αφορά τις ναυπηγήσει­ς, σύμφωνα με τα στοιχεία της CLIA, μέχρι το τέλος του 2016 ήταν προγραμματ­ισμένες 97 ναυπηγήσει­ς κρουαζιερό­πλοιων με συνολικό κόστος 53 δισ. δολάρια. [SID:10857161]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece