Naftemporiki

«Κίτρινος πυρετός» στον Ολυμπιακό

Νίκη της ΑΕΚ (1-0) - Χωρίς ευκαιρία οι «ερυθρόλευκ­οι»

-

Το τυχερό γκολ του Αϊντάρεβιτ­ς στο 34ο λεπτό έκρινε το ντέρμπι της 21ης αγωνιστική­ς της Σούπερ Λίγκας, με την ΑΕΚ να επικρατεί 1-0 του Ολυμπιακού και να παραμένει «ζωντανή» στη μάχη για τα πλέι οφ, υποχρεώνον­τας παράλληλα τους «ερυθρόλευκ­ους» στη δεύτερη ήττα τους στο φετινό πρωτάθλημα.

Το χθεσινό ντέρμπι στο Ολυμπιακό Στάδιο δεν είχε πολλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, ωστόσο από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό υπήρχε μεγάλη ένταση και πάθος από τους ποδοσφαιρι­στές και των δύο ομάδων, ενώ τα μαρκαρίσμα­τα πολλές φορές ήταν αρκετά σκληρά, με συνέπεια ο Ολυμπιακός να ολοκληρώσε­ι τον αγώνα με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Μποτία στο 75’ (είχε αποβληθεί ξανά στο ίδιο γήπεδο την περασμένη σε- ζόν). Εάν εξαιρέσει κανείς το τετ α τετ του Αραούχο στο πρώτο ημίχρονο με τον Λεάλι (αστόχησε ο Αργεντινός), από κει και πέρα άλλη κλασική ευκαιρία στο παιχνίδι δεν υπήρξε. Το ματς κρίθηκε στο 34’. Η ΑΕΚ κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή, ο Αϊντάρεβιτ­ς το εκτέλεσε και ο Ντα Κόστα που σηκώθηκε στο τείχος άλλαξε με κεφαλιά την πορεία της μπάλας, η οποία κατέληξε στα δίχτυα του Λεάλι.

Ο Πανιώνιος επικράτησε στη Νέα Σμύρνη με 1-0 του Ηρακλή (39’ Μπεν) και παρέμεινε στη δεύτερη θέση, με τον ΠΑΟΚ να ακολουθεί τρίτος έπειτα από την επιβλητική νίκη στην Τούμπα με 40 επί της Βέροιας χάρη στα γκολ των Πρίγιοβιτς (2), Ενρίκε και Πέλκα.

Η ευρεία εκτός έδρας νίκη του Παναθηναϊκ­ού επί του Αστέρα με 5-0 έφερε την απόλυση του Δημήτρη Ελευθερόπο­υλου από την τεχνική ηγεσία της ομάδας της Τρίπολης. Οι «πράσινοι» ήταν καταιγιστι­κοί στο πρώτο μέρος, όταν και προηγήθηκα­ν με 4-0 (Κλωναρίδης, Μπεργκ, Μολέδο, Εμποκού), ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Μπουμάλ λίγο πριν από το φινάλε.

Τα υπόλοιπα αποτελέσμα­τα: Παναιτωλικ­ός - Πλατανιάς 1-2, ΠΑΣ Γιάννινα - Κέρκυρα 1-0 και Ατρόμητος - Ξάνθη 2-1. Η 21η αγωνιστική ολοκληρώνε­ται σήμερα με τον αγώνα Λάρισα - Λεβαδειακό­ς (19:30, NS1).

Η βαθμολογία (σε 21 αγώνες): Ολυμπιακός 51, Πανιώνιος 41, ΠΑΟΚ 39, Παναθηναϊκ­ός 38, ΑΕΚ 33, Ξάνθη 33, Πλατανιάς 32, ΠΑΣ Γιάννινα 31, Ατρόμητος 29, Παναιτωλικ­ός 22, Κέρκυρα 22, Αστέρας Τρίπολης 20, Λάρισα 17 (20 αγ.), Λεβαδειακό­ς 14 (20 αγ.), Ηρακλής 14. [SID:10858204]

 ??  ?? Το γκολ τουΆστριτ Αϊντάρεβιτ­ς(δεξιάσε μονομαχίατ­ουμετον ΜπράουνΙντ­έγε)έδωσεχθες στηνΑΕΚτην­ίκηεπίτου Ολυμπιακού.
Το γκολ τουΆστριτ Αϊντάρεβιτ­ς(δεξιάσε μονομαχίατ­ουμετον ΜπράουνΙντ­έγε)έδωσεχθες στηνΑΕΚτην­ίκηεπίτου Ολυμπιακού.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece