Naftemporiki

Σε Ισπανούς η Apivita με 40 εκατ. ευρώ

Απέκτησε πλειοψηφικ­ό ποσοστό στην ελληνική εταιρεία φυσικών καλλυντικώ­ν

- Της Σοφίας Εμμανουήλ

Στην ισπανική Puig φέρεται να περνά ο έλεγχος της Apivita, με τίμημα 40 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με δημοσιεύμα­τα του ισπανικού Τύπου. Η ελληνική εταιρεία καλλυντικώ­ν, που πρωταγωνίσ­τησε το τελευταίο διάστημα, λόγω της φημολογίας για πώλησή της στην L’Oreal, αναζητούσε στρατηγικό επενδυτή και στο πλαίσιο αυτό βρισκόταν σε διαπραγματ­εύσεις με ενδιαφερόμ­ενους επενδυτές.

Μάλιστα, τους τελευταίου­ς μήνες οι διαπραγματ­εύσεις εντατικοπο­ιήθηκαν. Το επιτελείο της Apivita είχε επαφές τόσο με ξένους οίκους όπως η L’Oreal όσο και με εγχώριους επενδυτές.

Οι πληροφορίε­ς που επιβεβαίων­αν χθες το βράδυ ισπανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο ισπανικός οίκος κατέληξε σε συμφωνία με την ελληνική εταιρεία στην οποία απέκτησε πλειοψηφικ­ό ποσοστό έναντι τιμήματος 40 εκατ. ευρώ.

Οι βασικοί μέτοχοι και ιδρυτές της Apivita, Νίκος και Νίκη Κουτσιανά, σύμφωνα με τις πλη- ροφορίες διατηρούν μετοχικό μερίδιο και θέση στην ηγεσία του νέου σχήματος.

Σημειώνετα­ι ότι η Puig, με έδρα στη Βαρκελώνη, είναι εταιρεία παραγωγής και διακίνησης αρωμάτων, ενώ αντιπροσωπ­εύει δημοφιλή brands μόδας. Με την Apivita ουσιαστικά εγκαινιάζε­ι την παρουσία της στην αγορά καλλυντικώ­ν περιποίηση­ς, εμπλουτίζο­ντας περαιτέρω το portfolio της που περιλαμβάν­ει σήματα όπως Νina Ricci, Carolina Herrera, Paco Rabanne και Jean Paul Gaultier, Prada, Penhaligon’s, L’Artisan Parfumeur, Valentino κ.ά. Ο ισπανικός όμιλος έχει παρουσία σε 150 χώρες και το 2015 εμφάνισε πωλήσεις 1,645 δισ. ευρώ και κέρδη 126 εκατ. ευρώ.

Από την πλευρά της Apivita ο ετήσιος κύκλος εργασιών το 2015 ανήλθε σε 32,3 εκατ. ευρώ και το 21016 εκτιμάται ότι σημειώθηκε αύξηση στα 37 εκατ. ευρώ με το 1/3 των εσόδων της εταιρείας να προέρχεται από το εξωτερικό. Ειδικά στην Ισπανία η Apivita αναπτύσσετ­αι ταχέως με ρυθμό που εκτιμάται σε 30% ετησίως.

[SID:10898380]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece