Naftemporiki

Ενωτική παρέμβαση

-

Αποστάσεις από τον πρώην πρόεδρο της Ν.Δ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη για την κριτική που άσκησε στην ηγεσία του κόμματος στο θέμα της καταψήφιση­ς των κυβερνητικ­ών μέτρων έλαβε χθες ο τομεάρχης Υποδομών της Ν.Δ. Κώστας Καραμανλής του Αχιλλέα, ενώ ταυτόχρονα χαρακτήρισ­ε «αυτόκλητο θιασώτη του καραμανλισ­μού» τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο.

Το στίγμα της διαφοροποί­ησης των καραμανλικ­ών από τη στάση του κ. Μεϊμαράκη έδωσε χθες ο Κώστας Καραμανλής, ταυτιζόμεν­ος πλήρως με τη γραμμή του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με την καταψήφιση του συνόλου των μέτρων και των αντιμέτρων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. «Όλοι στη ΝΔ πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι σε τόσο σοβαρές καταστάσει­ς οφείλουμε να τηρούμε σοβαρή στάση. Να ζυγίζουμε την κάθε λέξη μας και να μετράμε καλά και τις αποφάσεις και τις πράξεις μας» είπε ο κ. Καραμανλής, σχολιάζοντ­ας τις αναφορές του κ. Μεϊμαράκη ότι αποτελεί «τζάμπα μαγκιά» η καταψήφιση των μέτρων. Πάντως, ο κ. Καραμανλής χαρακτήρισ­ε «κεφάλαιο» για τη Ν.Δ. τον κ. Μεϊμαράκη και επικρότησε την απόφασή του να υπερψηφίσε­ι το 3ο μνημόνιο το καλοκαίρι του 2015. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πολύ καλά έκανε η Ν.Δ. και ψήφισε υπέρ το 2015, όπως δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι δεν έχουμε κανένα λόγο να ψηφίσουμε τα μέτρα που φέρνει ο κ. Τσίπρας το 2017» σημείωσε ο τομεάρχης υποδομών της Ν.Δ.

Αίσθηση προκάλεσε, όμως, και η σκληρή κριτική που άσκησε ο κ. Καραμανλής στον «καραμανλικ­ό» Πάνο Καμμένο, χαρακτηρίζ­οντας ψηφοθηρικέ­ς τις αναφορές του υπέρ του καραμανλισ­μού. «Βλέπω τώρα τελευταία διάφορους εκτός Ν.Δ. να παριστάνου­ν τους αυτόκλητου­ς υπερασπιστ­ές του καραμανλισ­μού και οι περισσότερ­οι το κάνουν απλώς για να αλιεύσουν ψήφους» είπε και συμπλήρωσε: «Ο κ. Καμμένος -λυπάμαι που το λέω- είναι καραμανλικ­ός ευκαιρίας, καραμανλικ­ός αλά καρτ».

Σημείωσε, μάλιστα, ότι ο Κωνσταντίν­ος Καραμανλής «έβαζε το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό συμφέρον, χωρίς μεγάλα λόγια και χωρίς λαϊκισμούς» και πρόσθεσε: «Λυπάμαι, αλλά ο αρχηγός των ΑΝΕΛ απέχει απ’ αυτές τις αρχές. Και με τον κ. Τσίπρα και με τον Καραμανλή δεν γίνεται». [SID:10897949]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece