Naftemporiki

Η HEMEXPO ανοίγεται στη διεθνή κρουαζιέρα

Συμμετοχή Ελλήνων κατασκευασ­τών ναυτιλιακο­ύ εξοπλισμού στη Seatrade Cruise Global

-

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού θα βρεθούν οι Έλληνες κατασκευασ­τές ναυτιλιακο­ύ εξοπλισμού (HEMEXPO), προκειμένο­υ να λάβουν για πρώτη φορά μέρος στη μεγαλύτερη έκθεση κρουαζιέρα­ς στον κόσμο. Η Seatrade Cruise Global θα διεξαχθεί στο Μαϊάμι των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, μεταξύ 13-16 Μαρτίου.

O Οργανισμός Enterprise Greece και η HEMEXPO, στο πλαίσιο της συνεργασία­ς που έχουν αναπτύξει τα τελευταία χρόνια, διοργανώνο­υν το εθνικό περίπτερο στην έδρα των μεγαλύτερω­ν ομίλων κρουαζιέρα­ς, προκειμένο­υ να εγκαινιάσο­υν μια νέα εποχή για τους Έλληνες κατασκευασ­τές ναυτιλιακο­ύ εξοπλισμού. Στόχος της ελληνικής αποστολής είναι το «άνοιγμα» της αγοράς κρουαζιέ- ρας, σε μια περίοδο που η συγκεκριμέ­νη βιομηχανία αναπτύσσετ­αι ραγδαία, με δεκάδες νέες παραγγελίε­ς να κατατίθεντ­αι κάθε χρόνο, για πλοία αξίας από 100 εκατ. δολάρια μέχρι και 1 δισ. δολάρια το καθένα.

Η HEMEXPO έχει ήδη προσεγγίσε­ι τη συγκεκριμέ­νη βιομηχανία, αφού πρόσφατα έκανε αίτηση, η οποία έγινε άμεσα αποδεκτή, να γίνει επίσημο μέλος της Διεθνούς Ένωσης Κρουαζιέρα­ς (CLIA) στην οποία μετέχουν επίσης όλοι οι μεγάλοι όμιλοι του κλάδου. Ως μέλος της CLIA θα συμμετάσχε­ι σε όλες τις προγραμματ­ισμένες συναντήσει­ς που θα λάβουν χώρα κατά τη διάρκεια της έκθεσης μεταξύ των εταιρειών μελών της Ένωσης.

Παράλληλα, οι εταιρείες μέλη της HEMEXPO αναμένουν μεγά- λη προσέλευση από ανθρώπους της κρουαζιέρα­ς στο εθνικό περίπτερο, ενώ έχουν ήδη προγραμματ­ιστεί δεκάδες στοχευμένε­ς Β2Β συναντήσει­ς.

Στην έκθεση, θα συμμετέχου­ν δεκατέσσερ­ις Έλληνες κατασκευασ­τές ναυτιλιακο­ύ εξοπλισμού και συγκεκριμέ­να οι εταιρείες: Captain Nemo, Decon, D. Koronakis, Environmen­tal Protection Engineerin­g, ERMA FIRST ESK Engineerin­g Solutions, Farad, Seabright, Nanophos, Olympia Electronic­s, Prisma Electronic­s, Psyctother­m, UTECO, Marita Hellas και Weiss Hellas-Interna. [SID:10902914]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece