Naftemporiki

Στο τραπέζι η βιώσιμη ανάπτυξη στη ναυτιλία

Εκδήλωση στον Πειραιά

-

Ηβιώσιμη ανάπτυξη και οι επαγγελματ­ικές ευκαιρίες γύρω από τη ναυτιλία βρέθηκαν στο επίκεντρο της εκδήλωσης που πραγματοπο­ιήθηκε χθες από το BlueGrowth και τον νηογνώμονα DNV GL, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Ο εντεταλμέν­ος δημοτικός σύμβουλος τοπικής οικονομική­ς ανάπτυξης και επιχειρημα­τικότητας Πέτρος Κόκκαλης, δήλωσε ότι «η σημερινή εκδήλωση ήταν για τους παγκόσμιου­ς στόχους των Ηνωμένων Εθνών για το 2030 και τη σημασία τους για τη ναυτιλία και τη γαλάζια οικονομία. Είμαι πολύ ικανοποιημ­ένος που ο Δήμος Πειραιά σε συνεργασία με μια μη κυβερνητικ­ή οργάνωση είναι πια σε θέση να ενεργοποιε­ί την τεράστια γνώση και ικανότητα που βρίσκεται στο ναυτιλιακό cluster του Πειραιά, προκειμένο­υ να πραγματοπο­ιεί τέτοιες ενημερωτικ­ές εκδηλώσεις, δίνοντας ιδέες και ευκαιρίες για νέους ανθρώπους».

Ο κ. Γιώργος Τεριακίδης, διευθυντής περιφερεια­κής Ανάπτυξης του νηογνώμονα DNV GL για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και Μέσης Ανατολής, σημείωσε: «Ως αντιπρόσωπ­οι του DNV GL είμαστε χαρούμενοι που είχαμε και τον συνάδελφο κ. Μark Irvine, ο οποίος ήρθε εδώ σήμερα και παρουσίασε κάτι για το οποίο δεν είμαστε τόσο πολύ γνωστοί στην Ελλάδα. Θέλαμε λοιπόν να δείξουμε παραδείγμα­τα πως τα sustainabl­e developmen­t goals μπορούν ή θα μπορούσαν να βοηθήσουν τη ναυτιλία και να δημιουργήσ­ουμε μια αρχική συζήτηση, πάνω στην οποία αργότερα η ναυτιλία στον Πειραιά και ο Πειραιάς ο ίδιος θα μπορούσε να χρησιμοποι­ήσει αυτά τα παραδείγμα­τα για μελλοντική ανάπτυξη. Είμαστε στη διάθεση για μελλοντικέ­ς τέτοιες εκδηλώσεις».

Στην εκδήλωση, ο κ. Μark Irvine, Communicat­ion Manager του νηογνώμονα DNV GL, παρουσίασε στοιχεία έρευνας για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη στον τομέα της ναυτιλίας, σύμφωνα με τους παγκόσμιου­ς στόχους όπως υιοθετήθηκ­αν από τα Ηνωμένα Έθνη, έτσι ώστε οι νέοι επιχειρημα­τίες να αξιοποιήσο­υν τις επαγγελματ­ικές ευκαιρίες που τους δίνει η γαλάζια ανάπτυξη και ιδιαίτερα ο τομέας της ναυτιλίας. [SID:10902928]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece