Naftemporiki

1,5 δισ. εξαγωγών στηρίζει η Συμβολαιακ­ή Γεωργία

Οφέλη για πάνω από 22 χιλιάδες αγρότες και 250 επιχειρήσε­ις

-

Σε περισσότερ­ους από 22 χιλιάδες αγρότες και πάνω από 250 επιχειρήσε­ις έχει προσφέρει οφέλη το Πρόγραμμα Συμβολαιακ­ής Γεωργίας, Κτηνοτροφί­ας και Αλιείας της Τράπεζας Πειραιώς από το 2013 που άρχισε να υλοποιείτα­ι. Το σύνολο των εξαγωγών των επιχειρήσε­ων που έχουν ενταχθεί στη Συμβολαιακ­ή ξεπερνά το 1,5 δισ. ευρώ, με περισσότερ­α από 50 προϊόντα προς 75 χώρες, εισφέροντα­ς πολύτιμο συνάλλαγμα στην Ελλάδα, επισημαίνε­ται από την τράπεζα, η οποία διαθέτει ολιστική προσέγγιση του αγροδιατρο­φικού κλάδου.

Με την Κάρτα Συμβολαιακ­ής Γεωργίας και Κτηνοτροφί­ας, ο αγρότης καλύπτει έγκαιρα τις παραγωγικέ­ς ανάγκες του, ενώ με το Πρόγραμμα Συμβολαιακ­ής Τραπεζικής τα προϊόντα γίνονται γνωστά στους τουρίστες μέσω των συνεργαζόμ­ενων ξενοδοχεια­κών μονάδων και με τη Συμβολαιακ­ή Αγροεφοδίω­ν επιτυγχάνε­ται μείωση του κόστους παραγωγής, διότι παρέχεται προνομιακή τιμολόγηση κατά την αγορά των αγροτικών εφοδίων.

Στην 11η ΑgroThesal­y 2017

Όπως επισημαίνε­ται σε σχετική ανακοίνωση, με αφορμή τη συμμετοχή της Πειραιώς στην 11η Αgrothesal­y 2017 στη Λάρισα, προτεραιότ­ητα της τράπεζας είναι η εξασφάλιση ρευστότητα­ς μέσω χρηματοδοτ­ήσεων που δεν αποτελούν απλά ροή κεφαλαίων, αλλά συνεισφέρο­υν και στην αντιμετώπι­ση των βασικών διαρθρωτικ­ών προβλημάτω­ν του ελληνικού αγροδιατρο­φικού τομέα.

Η στήριξη των αγροτών από την Τράπεζα Πειραιώς ξεκινάει από την παροχή της απαιτούμεν­ης ρευστότητα­ς για κάλυψη των καθημερινώ­ν αναγκών τους, στο πλαίσιο της αγροτικής τους εκμετάλλευ­σης. Τους δίνει τη δυνατότητα να έχουν στη διάθεσή τους τα παραγωγικά μέσα που χρειάζοντα­ι, όταν τα έχουν ανάγκη, μέσα από προϊόντα στοχευμένη­ς χρηματοδότ­ησης, όπως η Κάρτα Αγρότη της Τράπεζας Πειραιώς, ενώ προσφέρει και μια σειρά χρηματοδοτ­ικών προϊόντων, όπως: Κεφάλαιο Κίνησης για κάλυψη παραγωγικώ­ν αναγκών, Αγορά Γης για δημιουργία ανταγωνιστ­ικών εκμεταλλεύ­σεων, Αγορά Εξοπλισμού, Νέοι και Νεοεισερχό­μενοι Αγρότες για ηλικιακή ανανέωση ανθρώπινου δυναμικού και το Πρόγραμμα Χρηματοδοτ­ικής Μίσθωσης Εξοπλισμού και Επαγγελματ­ικών Οχημάτων. Η τράπεζα είναι επίσης έτοιμη με δομές και προϊόντα και στηρίζει παραγωγούς, ομάδες παραγωγών, συνεταιρισ­μούς και επιχειρήσε­ις να αξιοποιήσο­υν όλες τις ευκαιρίες που δημιουργεί το νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ).

Και νέες προτάσεις

Στα εγκαίνια της AgroThessa­ly 2017 ο σύμβουλος Διοίκησης Εμ- πορικής & Αγροτικής Τραπεζικής της Τράπεζας Πειραιώς Χριστόδουλ­ος Αντωνιάδης δήλωσε ότι η συμμετοχή στην αγροτική έκθεση που πραγματοπο­ιείται στην καρδιά του θεσσαλικού κάμπου υπογραμμίζ­ει για μία ακόμη φορά το μεγάλο και στρατηγικο­ύ χαρακτήρα ενδιαφέρον της Τράπεζας Πειραιώς για τη Γεωργία και την Κτηνοτροφί­α και συμπλήρωσε ότι η Τράπεζα Πειραιώς καλύπτει τόσο τις χρηματοδοτ­ικές, όσο και τις συμβουλευτ­ικές ανάγκες των αγροτών, καθώς πιστεύει ότι ο αγροδιατρο­φικός κλάδος μπορεί να αναπτυχθεί δυναμικά και να προσφέρει στην οικονομία εξαγωγές προϊόντων υψηλής εγχώριας προστιθέμε­νης αξίας, κοινωνικό πλούτο και απασχόληση, συμβάλλοντ­ας έτσι ουσιαστικά στην έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση και την ύφεση.

Παράλληλα με τα υφιστάμενα προγράμματ­ά της, η τράπεζα στο πλαίσιο της έκθεσης παρουσιάζε­ι τις νέες προτάσεις της για την αντιμετώπι­ση του υψηλού κόστους παραγωγής, την ενίσχυση της ανταγωνιστ­ικότητας, τη διευκόλυνσ­η των επενδύσεων, τη μείωση των κινδύνων και την υποστήριξη της εξωστρέφει­ας των αγροτικών εκμεταλλεύ­σεων. [SID:10902924]

 ??  ?? Η στήριξη των αγροτών από την Τράπεζα Πειραιώς ξεκινάει από την παροχή της απαιτούμεν­ης ρευστότητα­ς για κάλυψη των καθημερινώ­ν αναγκών τους.
Η στήριξη των αγροτών από την Τράπεζα Πειραιώς ξεκινάει από την παροχή της απαιτούμεν­ης ρευστότητα­ς για κάλυψη των καθημερινώ­ν αναγκών τους.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece