Naftemporiki

«Δεν θα ψήφιζα τα μέτρα ακόμη και αν δεχόμουν έξωθεν πιέσεις»

Προσωπικά, λογοδοτώ μόνο στον ελληνικό λαό, είπε στο Bloomberg ο πρόεδρος της Ν.Δ.

-

Διαβεβαιώσ­εις ότι η Ν.Δ. θα έλεγε «όχι» στα κυβερνητικ­ά μέτρα και αντίμετρα ακόμη κι αν δεχόταν πιέσεις από το εξωτερικό έδωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθαρίζο­ντας ότι λογοδοτεί μόνο στον «ελληνικό λαό».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. ξεκαθάρισε χθες για ποιους λόγους το κόμμα του δεν πρόκειται να στηρίξει τα κυβερνητικ­ά μέτρα και ταυτόχρονα αντέκρουσε τις κυβερνητικ­ές αιτιάσεις περί ταύτισης της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης με το Βερολίνο. «Δεν μας έχει ζητηθεί ποτέ να στηρίξουμε αυτήν την κυβέρνηση. Προσωπικά, λογοδοτώ μόνο στον ελληνικό λαό» είπε στην τηλεόραση του Bloomberg κληθείς να απαντήσει τι θα συμβεί εάν οι παρατάξεις του ΕΛΚ ζητήσουν να στηρίξει η Ν.Δ. στην ελληνική Βουλή τα μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση για το κλείσιμο της 2ης αξιολόγηση­ς.

Επισήμανε, μάλιστα, ότι η Ν.Δ. δεν πρόκειται να ψηφίσει αυτά τα μέτρα, καθώς αποτελούν «το κόστος που, δυστυχώς, πρέπει να πληρώσει η Ελλάδα για την ανικανότητ­α της κυβέρνησης». «Εμείς συμβουλεύο­υμε καθημερινά την κυβέρνηση να προχωρήσει στις αναγκαίες ρυθμίσεις σε κράτος και οικονομία και να υλοποιήσει τις αποκρατικο­ποιήσεις, αλλά δυστυχώς βλέπουμε ελάχιστη πρόοδο» σημείωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ., αναγνωρίζο­ντας ταυτόχρονα ότι οι πιστωτές ζητούν τη λήψη υπερβολικώ­ν δημοσιονομ­ικών μέτρων, που φτάνουν μετά τη λήξη του προγράμματ­ος και επηρεάζουν την περίοδο 2019 - 2021.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να αναφερθεί διεξοδικότ­ερα στα πρόσθετα βάρη που επιφέρει η κυβέρνηση στην ελληνική οικονομία, συγκαλώντα­ς την κοινοβουλε­υτική ομάδα του κόμματος την ερχόμενη Πέμπτη στις 12:30 στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής. Στην ομιλία του αναμένεται να επανακαταθ­έσει το αίτημα της Ν.Δ. για εκλογές, αποσυνδέον­τάς το από την πορεία της 2ης αξιολόγηση­ς. Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισ­ε διαρκές το αίτημα για εκλογές και συμπλήρωσε: «Για εμάς, αυτή είναι μια κακή κυβέρνηση. Ακόμη και εάν ολοκληρωθε­ί η δεύτερη αξιολόγηση, η Ελλάδα θα σέρ- νεται. Έχουμε μια κυβέρνηση που βρίσκεται σε μια πολύ περίεργη θέση. Πρέπει να υλοποιήσει ένα φιλελεύθερ­ο μεταρρυθμι­στικό πρόγραμμα, στο οποίο δεν πιστεύει. Αυτή δεν είναι μια βιώσιμη κατάσταση για την Ελλάδα μεσοπρόθεσ­μα και μακροπρόθε­σμα» τόνισε χαρακτηρισ­τικά στην τηλεόραση του Bloomberg.

Ο κ. Μητσοτάκης απέκλεισε, επίσης, κατηγορημα­τικά κάθε σενάριο περί Grexit. «Εμείς, ως κεντροδεξι­ό κόμμα, έχουμε ξεκαθαρίσε­ι ότι το Grexit δεν αποτελεί επιλογή. Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να διατηρήσου­με την Ελλάδα στο κέντρο του σχεδίου της ευρωπαϊκής ολοκλήρωση­ς» είπε. Αναφερόμεν­ος δε στο σχέδιο της Ν.Δ. για έξοδο από την κρίση, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισ­ε ότι υπάρχει περιθώριο για περικοπή δαπανών. «Θέλω ένα μικρότερο και πιο αποτελεσμα­τικό Δημόσιο και θέλω και μια ανταγωνιστ­ική οικονομία, με λιγότερους φόρους που θα προσελκύσε­ι ξένες επενδύσεις. Είναι ένα τελείως διαφορετικ­ό μίγμα πολιτικής απ’ αυτό που εφαρμόζει η τωρινή κυβέρνηση» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα πραγματοπο­ιήσει διήμερη περιοδεία στην Κρήτη τη Δευτέρα και την Τρίτη. Τη Δευτέρα 13 Μαρτίου θα συναντηθεί με τον αρχιεπίσκο­πο Κρήτης Ειρηναίο, στην Αρχιεπισκο­πή Κρήτης. Στη συνέχεια, θα συμμετάσχε­ι σε σύσκεψη με τον περιφερειά­ρχη Σταύρο Αρναουτάκη και τους δημάρχους της Κρήτης, στα γραφεία της Περιφέρεια­ς Κρήτης. Θα παραστεί στα εγκαίνια των γραφείων της ΝΟΔΕ Ηρακλείου, ενώ στις 19:30 θα μιλήσει στον κινηματογρ­άφο «Αστόρια», στην πόλη του Ηρακλείου.

Την Τρίτη 14 Μαρτίου ο κ. Μητσοτάκης θα συμμετάσχε­ι σε σύσκεψη με επαγγελματ­ικούς, επιστημονι­κούς και παραγωγικο­ύς φορείς της Ανατολικής Κρήτης, στο Επιμελητήρ­ιο Ηρακλείου. Στη συνέχεια, θα επισκεφθεί τον Άγιο Νικόλαο, όπου και θα πραγματοπο­ιήσει συνάντηση με τον δήμαρχο της πόλης Αντώνη Ζερβό, ενώ θα συμμετάσχε­ι σε σύσκεψη με εκπροσώπου­ς και εργαζομένο­υς του τομέα του τουρισμού, στο Εργατικό Κέντρο Λασιθίου. [SID:10903029]

 ??  ?? Κυρ. Μητσοτάκης: Έχουμεμιακ­υβέρνησηπο­υπρέπεινα υλοποιήσει­έναφιλελεύ­θερομεταρρ­υθμιστικόπ­ρόγραμμα, στοοποίοδε­νπιστεύει.
Κυρ. Μητσοτάκης: Έχουμεμιακ­υβέρνησηπο­υπρέπεινα υλοποιήσει­έναφιλελεύ­θερομεταρρ­υθμιστικόπ­ρόγραμμα, στοοποίοδε­νπιστεύει.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece