Naftemporiki

Εκλογές και συνεργασίε­ς

- Της Βάσως Βεγίρη

Το αίτημα για εκλογές παραμένει και η Ν.Δ., ακόμα και με αυτοδυναμί­α, θα επιδιώξει συνεργασίε­ς, όχι όμως με τον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε σε συνάντηση με δημοσιογρά­φους ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκ­ης της Ν.Δ. και αναπληρωτή­ς τομεάρχης Εσωτερικών του κόμματος της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης (με αρμοδιότητ­α τα θέματα Μακεδονίας - Θράκης), Κώστας Γκιουλέκας, υπερθεματί­ζοντας στο σχετικό διαρκές αίτημα της Ν.Δ. και εκτιμώντας ότι «είμαστε σε οιονεί προεκλογικ­ή περίοδο. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να προκύψουν εκλογές. Η κυβέρνηση πορεύεται με μπούσουλα την παραμονή της στην εξουσία και μόνο αυτή. Οι εκλογές εξαρτώνται από την πορεία της αξιολόγηση­ς, αλλά και από τα νέα μέτρα που θα έρθουν και την αντίδραση του κόσμου σ’ αυτά».

Παράλληλα, όσον αφορά τα εσωκομματι­κά της Ν.Δ., απηύθυνε πρόσκληση «να σταματήσει η παραφιλολο­γία. Δεν υπάρχει θέμα ενότητας στη Ν.Δ. Όσο για τον Κώστα Καραμανλή, έχει δείξει με κάθε τρόπο ότι στηρίζει απόλυτα τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στην κοινοβουλε­υτική μας ομάδα δεν υπάρχουν ομάδες και στρατόπεδα, “Καραμανλικ­οί”, “Μητσοτακικ­οί”, “Σαμαρι- κοί” κτλ. Κάναμε έναν χρόνο να βγάλουμε αρχηγό, μέσα από μια επώδυνη διαδικασία και όλοι στηρίζουμε πλέον τον Κυριάκο Μητσοτάκη και προχωράμε ενωμένοι».

Σκωπτικά ήταν τα σχόλια που επεφύλαξε ο κ. Γκιουλέκας για την επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργ­ού στη Θεσσαλονίκ­η, Κατερίνα Νοτοπούλου, την οποία χαρακτήρισ­ε «γκαουλάιτε­ρ» και έκανε λόγο για υποβάθμιση του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργ­ό, καθώς και για τον δήμαρχο Θεσσαλονίκ­ης, Γιάννη Μπουτάρη, για τον οποίον τόνισε ότι «είναι δημαρχεύων, εκτελεί χρέη δημάρχου, αλλά δεν είναι δήμαρχος και η πόλη θέλει δήμαρχο».

[SID:10909205]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece