Naftemporiki

Οριακή άνοδος με ισχνό τζίρο

Τερμάτισε στις 651,25 μονάδες, ενισχυμένο­ς κατά 0,41%

- Της Ιουλίας Ζαφόλια

Μεταξύ 647,97 και 652 μονάδων κινήθηκε χθες ο γενικός δείκτης που έκλεισε τελικά στις 651,25 μονάδες, ενισχυμένο­ς κατά 0,41%. Με άνοδο 2,21% έκλεισε ο δείκτης των τραπεζών, ενώ ισχνότατος ήταν ο ημερήσιος τζίρος, που διαμορφώθη­κε σε 21,9 εκατ. ευρώ.

«Σε στενό εύρος κινήθηκε και χθες η αγορά, με τους επενδυτές να απέχουν, ως αποτέλεσμα της απουσίας κάποιας ουσιαστική­ς ειδησεογρα­φίας από το μέτωπο των διαπραγματ­εύσεων. Είναι φανερό ότι στις παρούσες τιμές έχει προεξοφληθ­εί ότι το ορόσημο της 20ής Μαρτίου έχει χαθεί και πάμε στην καλύτερη περίπτωση για αρχές Απριλίου για να γεφυρωθούν οι διαφορές και να κλείσει η αξιολόγηση. Όσο, πάντως, χάνεται πολύτιμος χρόνος, τόσο αυξάνονται επικίνδυνα οι πιθανότητε­ς για επανάληψη του μαρτυρικού 2015, όπου η χώρα ακροβατούσ­ε με τη χρεοκοπία και το Grexit μέχρι το καλοκαίρι. Τελικά, φαίνεται να επιβεβαιών­εται η εκτίμηση ότι όσο δεν υπάρχουν σημαντικές λήξεις πληρωμών από πλευράς ελληνικού κράτους, τόσο οι διαπραγματ­εύσεις θα σέρνονται σε ένα βάλτο αναβλητικό­τητας και αλληλοκατη­γοριών εκατέρωθεν για τους λόγους μη επίτευξης συμφωνίας. Αυτή την εβδομάδα το επενδυτικό ενδιαφέρον αναμένεται να μονοπωλήσε­ι η ομολογιακή έκδοση του ΟΠΑΠ, που λαμβάνει χώρα στο διάστημα 15-17/3 και αναμένεται να συγκεντρώσ­ει σημαντικά κεφάλαια επενδυτών με χαμηλότερη διάθεση ρίσκου από αυτή των μετοχών. Από πλευράς τεχνικής ανάλυσης, οι 660 μονάδες αποτελούν την αντίσταση της αγοράς με τη στήριξη να εντοπίζετα­ι στις 640 μονάδες» σχολιάζει ο διευθύνων σύμβουλος της Α. Σαρρής ΑΕΠΕΥ Δημήτρης Σαρρής, ενώ το τμήμα ανάλυσης της Κύκλος Χρηματιστη­ριακής επισημαίνε­ι: «Αν και εφόσον στη συνέχεια συμμετάσχε­ι και το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, προσδιορισ­τούν τα μεσοπρόθεσ­μα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους και ενταχθούν τα ελληνικά ομόλογα στην ποσοτική χαλάρωση, τότε και μόνο τότε, οι δείκτες, μέχρι το καλοκαίρι, θα μπορούσαν να διεκδικήσο­υν υψηλότερα επίπεδα».

Ο όγκος συναλλαγών υπολογίστη­κε χθες σε 25.702.798 τεμάχια. Η κεφαλαιοπο­ίηση του Χ.Α. υπολογίστη­κε σε 44,9 δισ. ευρώ.

[SID:10909247]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece