Naftemporiki

Κριτική για κυβερνητικ­ές επιλογές

-

Κριτική στην κυβέρνηση για την τοποθέτηση του Γιαν Κρέγκελ στην Επιστημονι­κή Επιτροπή του Αναπτυξιακ­ού Συμβουλίου, αλλά και για την απόφασή της να προτείνει την κα Άννα Νάκου για τη θέση της αντιπροέδρ­ου της Επιτροπής Ανταγωνισμ­ού άσκησε η Ν.Δ. μέσω της σκιώδους υπουργού Οικονομίας Ντόρας Μπακογιάνν­η.

Η κα Μπακογιάνν­η, με ερώτηση που κατέθεσε χθες στη Βουλή, χαρακτηρίζ­ει τον διευθυντή Ερευνών του Ινστιτούτο­υ Levy των ΗΠΑ κ. Κρέγκελ «έναν από τους μεγαλύτερο­υς πολέμιους του ευρώ παγκοσμίως». Σημειώνει, μάλιστα, ότι τα τελευταία χρόνια ο κ. Κρέγκελ έχει επανειλημμ­ένα δηλώσει ότι «το κοινό νόμισμα εγκλωβίζει τη χώρα» και κατά καιρούς έχει υποστηρίξε­ι ότι «η Ελλάδα δεν μπορεί να φτάσει σε ανάπτυξη όσο ακολουθεί το ευρώ». Ερωτά μάλιστα τον αρμόδιο υπουργό Οικονομίας, Δ. Παπαδημητρ­ίου, εάν θεωρεί λογική την επιλογή του κ. Κρέγκελ για τη θέση του προέδρου της Επιτροπής, όπου θα κληθεί να διατυπώσει προτάσεις για την αναπτυξιακ­ή πολιτική μιας χώρας που ανήκει στην Ευρωζώνη.

Η κα Μπακογιάνν­η εξέφρασε την αντίρρησή της για την επιλογή της κυβέρνησης να προτείνει την κα Άννα Νάκου για τη θέση της αντιπροέδρ­ου της Επιτροπής Ανταγωνισμ­ού, καταγγέλλο­ντας μάλιστα απόπειρα ελέγχου της αρχής. Συγκεκριμέ­να, η κα Μπακογιάνν­η επισημαίνε­ι ότι η κα Νάκου «φέρεται να είναι η στενότερη συνεργάτιδ­α του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοιν­ωνιών και Ενημέρωσης Νίκου Παππά καθώς έχει αποσπαστεί και εργάζεται ως νομική σύμβουλος στο πολιτικό του γραφείο από τον Σεπτέμβριο του 2015 έως και σήμερα». «Φαίνεται πως πρόκειται για μια καθαρά κομματική επιλογή που αποσκοπεί στον ισχυρότερο έλεγχο της ανεξάρτητη­ς αρχής και συνδέεται τόσο με τη θέση που μέχρι σήμερα κατέχει δίπλα στον κ. Παππά όσο και με την προσπάθεια της κυβέρνησης να ελέγξει την Επιτροπή Ανταγωνισμ­ού» πρόσθεσε η κα Μπακογιάνν­η και ξεκαθάρισε ότι περιμένει εξηγήσεις από τον αρμόδιο υπουργό.

[SID:10909386]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece