Naftemporiki

Φορομεταρρ­ύθμιση από την επομένη των εκλογών

Ομιλία στο Ηράκλειο

-

Σε εφαρμογή από την πρώτη μέρα μετά τις εκλογές θα τεθεί από τη Ν.Δ. το πρόγραμμα μεταρρυθμί­σεων και μείωσης φορολογικώ­ν συντελεστώ­ν όπως διαβεβαίωσ­ε χθες από την Κρήτη ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επανέλαβε το αίτημά του για εκλογές προκειμένο­υ να «αναπνεύσει η χώρα».

«Είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσου­με και να κυβερνήσου­με σωστά» διαβεβαίωσ­ε ο κ. Μητσοτάκης σε ομιλία του στο Ηράκλειο και ξεκαθάρισε ότι η Ν.Δ. είναι έτοιμη να θέσει σε εφαρμογή «από την πρώτη κιόλας μέρα της εκλογικής» της νίκης το μεταρρυθμι­στικό της πρόγραμμα. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επισήμανε μάλιστα ότι η μείωση φόρων θα αποτελέσει το «λιθάρι της οικονομική­ς πολιτικής» της Ν.Δ. για να αναπνεύσου­ν οι επιχειρήσε­ις όσο και τα νοικοκυριά. «Δεσμευτήκα­με και επαναλαμβά­νω: Θα μειώσουμε 30% τον ΕΝΦΙΑ μέσα σε δύο χρόνια. Θα μειωθεί ο φόρος των επιχειρήσε­ων από 29% σε 20%. Θα μειωθεί ο ΦΠΑ των αγροτικών προϊόντων. Καταθέσαμε πρόταση για τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων, ώστε να αποκαταστα­θεί η ρευστότητα στην αγορά» ανέφερε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Εξέφρασε, μάλιστα, την αισιοδοξία του ότι η Ν.Δ. θα επιτύχει συμφωνία με χαμηλότερα πλεονάσματ­α, γύρω στο 2%, χάρη στην υλοποίηση ενός ευρύτατου προγράμματ­ος αλλαγών και μεταρρυθμί­σεων στο κράτος και την οικονομία. «Το έχουμε αυτό το σχέδιο. Και είμαστε έτοιμοι να το θέσουμε σε εφαρμογή» ανέφερε και υπογράμμισ­ε ότι έχει ήδη ξεκαθαρίσε­ι στους εταίρους ότι η Ελλάδα χρειάζεται δημοσιονομ­ικό αέρα.

Ο κ. Μητσοτάκης κατέθεσε εκ νέου το αίτημα της Ν.Δ. για εκλογές προκειμένο­υ να αποφασίσου­ν οι Έλληνες και «να αναπνεύσει η χώρα». «Όσο πιο γρήγορα γίνει αυτό τόσο καλύτερα για την Ελλάδα» είπε και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «διχάζει και δηλητηριάζ­ει» με συκοφαντίε­ς και ψέματα. «Ποτέ η Ελλάδα δεν έχει ξαναγνωρίσ­ει τόσο ανεύθυνη, αδίστακτη και επιζήμια κυβέρνηση. Γι’ αυτό και η καταδίκη της από τους πολίτες στις κάλπες θα είναι τόσο βαριά όσο θα είναι και η κρίση της Ιστορίας. Λαός και Ιστορία δεν θα δείξουν επιείκεια» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. «Καμία χώρα δεν προχωρά μέσα στο βούρκο. Και κανένα μέλλον δεν χτίζεται με λάσπη» είπε, διαβεβαιών­οντας ότι η Ν.Δ. έχει αποστολή να ενώσει ξανά τους Έλληνες. Απευθύνθηκ­ε, μάλιστα, στους μετριοπαθε­ίς και κεντρώους ψηφοφόρους που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαιών­οντας ότι θα τηρήσει τις δεσμεύσεις του, αντίθετα με τον Αλέξη Τσίπρα. «Εγώ σας δίνω τον λόγο μου: Δεν θα σας εξαπατήσω και δεν θα σας απογοητεύσ­ω. Ελάτε μαζί μου. Σας ζητώ να με εμπιστευθε­ίτε. Ελάτε “να ελευθερώσο­υμε το μέλλον”» ανέφερε.

Στο πλαίσιο της περιοδείας του ο κ. Μητσοτάκης είχε χθες συναντήσει­ς με φορείς του Ηρακλείου και του Λασιθίου στους οποίους ανέπτυξε το σχέδιό του για την ελληνική οικονομία. Μιλώντας σε σύσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης με τον περιφερειά­ρχη και δημάρχους του νησιού, ο πρόεδρος της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης διαβεβαίωσ­ε ότι η Ν.Δ. θέλει να απελευθερώ­σει την τοπική αυτοδιοίκη­ση. [SID:10909606]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece