Naftemporiki

Προς αύξηση στις αφίξεις Γερμανών τουριστών

- Του Γιώργου Χατζηλίδη

Αύξηση στις αφίξεις Γερμανών επισκεπτών στη Χαλκιδική κατά 20% στη φετινή τουριστική σεζόν έναντι της περσινής προοιωνίζο­νται τα επίπεδα των προκρατήσε­ων, όπως αυτά προέκυψαν από Γερμανούς tour operators κατά τη διάρκεια της διεθνούς τουριστική­ς έκθεσης του Βερολίνου ITB 2017. Εάν τα θετικά μηνύματα επιβεβαιωθ­ούν, οι Γερμανοί τουρίστες φέτος στη Χαλκιδική θα κινηθούν στην περιοχή των 200.000, έναντι 170.000 περίπου το 2016, με τον προορισμό να βάζει σημαντική υποθήκη για τη διεκδίκηση ακόμα μεγαλύτερο­υ μεριδίου από τη συγκεκριμέ­νη τουριστική αγορά, που είναι και η μεγαλύτερη για τη χώρα μας.

Βάσει των ίδιων στοιχείων, η Χαλκιδική εξακολουθε­ί να είναι η 4η επιλογή για τους Γερμανούς τουρίστες (πίσω από Κρήτη, Ρόδο και Κω) εξαιτίας έλλειψης πτήσεων charter στο αεροδρόμιο Μακεδονία, ωστόσο οι φορείς της περιοχής εκφράζουν την ελπίδα ότι η αυξημένη φετινή ζήτηση θα οδηγήσει και στην αύξηση των πτήσεων για το 2018.

Παράλληλα, σε συνέχεια των συνεργειών που αναπτύσσει με φορείς του εξωτερικού ο Τουριστικό­ς Οργανισμός Χαλκιδικής, που είχε δυναμική συμμετοχή στην έκθεση με 45 ξενοδόχους και τουριστικο­ύς πράκτορες της περιοχής, υπέγραψε πρωτόκολλο συνεργασία­ς με τον Τουριστικό Οργανισμό του Zingst της Γερμανίας, με στόχο τη μεταφορά τεχνογνωσί­ας και καλών πρακτικών για τις εναλλακτικ­ές μορφές τουρισμού.

Στο πλαίσιο της έκθεσης η Περιφέρεια, ο Δήμος Θεσσαλονίκ­ης και ο Τουριστικό­ς Οργανισμός Χαλκιδικής παρουσίασα­ν στο Βερολίνο σε επαγγελματ­ίες του τουρισμού και δημοσιογρά­φους ένα γευστικό γαστρονομι­κό ταξίδι στην Κεντρική Μακεδονία με τίτλο «#oriste».

Σύμφωνα με τον Νόρμπερτ Φίμπιχ, πρόεδρο του Γερμανικού Συνδέσμου Τουριστικώ­ν Γραφείων (DRV), έως τα τέλη Ιανουαρίου σχεδόν 70% περισσότερ­οι Γερμανοί σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο είχαν επιλέξει ελληνικούς προορισμού­ς. [SID:10914131]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece