Naftemporiki

Στο επίκεντρο η ανάπτυξη του Πειραιά

Ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μώραλης με τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη

-

Το αναπτυξιακ­ό σχέδιο για τον Πειραιά, το οποίο στηρίζεται στο λιμάνι, τη ναυτιλία, το διαμετακομ­ιστικό κέντρο και τον τουρισμό, ανέλυσε χθες στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατία­ς, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μώραλης. Μετά τη συνάντηση που έγινε στα κεντρικά γραφεία της Ν.Δ., ο κ. Μώραλης δήλωσε: «Συναντήθηκ­α με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατία­ς κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον οποίο έγινε μια εποικοδομη­τική συζήτηση. Έθεσα θέματα που αφορούν την πόλη του Πειραιά, αλλά και γενικότερα ζητήματα που άπτονται του ενδιαφέρον­τος της Τοπικής Αυτοδιοίκη­σης. Του ανέλυσα το αναπτυξιακ­ό πλάνο του δήμου και την εκτίμησή μου ότι ο Πειραιάς μπο- ρεί να αποτελέσει έναν σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή αλλά και για τη χώρα. Για το λιμάνι, την έδρα της ναυτιλίας, τον τουρισμό και τις προοπτικές του ως διαμετακομ­ιστικό κέντρο».

Οι δύο άντρες συζήτησαν επίσης και για την Ολοκληρωμέ­νη Χωρική Επένδυση, που ουσιαστικά είναι το αναπτυξιακ­ό ερ- γαλείο το οποίο θα αξιοποιήσε­ι ο Δήμος Πειραιά για να υλοποιήσει όσα έχει σχεδιάσει. «Μιλήσαμε επίσης», σημείωσε ο κ. Μώραλης, «για τα μεγάλα έργα του μετρό και του τραμ, τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη στην πόλη μας και για τα προβλήματα που υπάρχουν. Επιπλέον στη συζήτηση τέθηκαν θέματα που αφορούν προβλήματα της κοινωνίας. Πιστεύω ότι υπήρξε μια γόνιμη ανταλλαγή απόψεων, μια επικοινωνί­α η οποία θα διατηρηθεί».

Σημειώνετα­ι ότι η γαλάζια ανάπτυξη και οι επαγγελματ­ικές ευκαιρίες γύρω από τη ναυτιλία, έχουν βρεθεί στο επίκεντρο των προσπαθειώ­ν που κάνει ο Δήμος Πειραιά σε συνεργασία με το BlueGrowth. [SID:10913763]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece