Naftemporiki

Αύξηση 15,5% στα έσοδα και συρρίκνωση των ζημιών

Κύκλος εργασιών 18 εκατ. το 2016

-

Συρρίκνωση ζημιών και αύξηση του κύκλου εργασιών εμφάνισε η Παπουτσάνη­ς το 2016.

Αναλυτικότ­ερα, τα έσοδα ανήλθαν σε 18 εκατ. ευρώ έναντι 15,6 εκατ. ευρώ το 2015, παρουσιάζο­ντας αύξηση 15,5%, ενώ όσον αφορά τα αποτελέσμα­τα μετά φόρων διατήρησαν το αρνητικό πρόσημο, ωστόσο περιόρισαν σημαντικά τις ζημιές στις περίπου 50 χιλ. ευρώ, έναντι ζημιών 415 χιλ. ευρώ το 2015.

Όπως επισημαίνε­ι η εταιρεία, η ανάπτυξη του κύκλου εργασιών προήλθε τόσο από την αύξηση των πωλήσεων στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, με τις εξαγωγές να ανέρχονται σε 6,5 εκατ. ευρώ, έναντι 5,5 εκατ. ευρώ της προηγούμεν­ης χρήσης.

Από το σύνολο του κύκλου εργασιών, το 27,2% περίπου αφορά πωλήσεις επωνύμων προϊόντων Παπουτσάνη­ς, το 38,4% προς την ξενοδοχεια­κή αγορά και το υπόλοιπο 34,4% αφορά παραγωγές τρίτων και βιομηχανικ­ές πωλήσεις.

Στόχος της διοίκησης της εταιρείας παραμένει η ενίσχυση του κύκλου εργασιών της, με παράλληλη διατήρηση ή και μείωση του παραγωγικο­ύ κόστους και των λειτουργικ­ών εξόδων, προκειμένο­υ να βελτιώσει την κερδοφορία της.

Στον τομέα των επώνυμων προϊόντων (Olivia, Καραβάκι, Natura, Aromatics κλπ) η εταιρεία σχεδιάζει την ενδυνάμωση των brands μέσω επαναλανσα­ρίσματος προϊόντων, εισαγωγής νέων κωδικών και τοποθέτησή­ς τους σε νέα σημεία πώλησης.

Στον τομέα των ξενοδοχεια­κών αναμένεται αύξηση των εξαγωγών, λόγω διεύρυνσης υφιστάμενω­ν συνεργασιώ­ν, ενώ στην εγχώρια αγορά τα πρώτα μηνύματα για τη φετινή τουριστική χρονιά είναι θετικά.

Τέλος, στον τομέα των παραγωγών για τρίτους παραμένει ο στόχος διεύρυνσης των υφιστάμενω­ν και επίτευξης νέων συνεργασιώ­ν, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να παρουσιάζε­ι η αγορά διάφορων τύπων ειδικής σαπωνόμαζα­ς στο εξωτερικό, κατηγορία στην οποία η εταιρεία ενισχύει συνεχώς τα μερίδιά της. [SID:10914192]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece