Naftemporiki

Πακέτο «βόμβα» προς τον Σόιμπλε

Η διεύθυνση του αποστολέα αντιστοιχε­ί στο πολιτικό γραφείου του Α. Γεωργιάδη

-

«Κόκκινος συναγερμός» σήμανε χθες το πρωί στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικώ­ν, όταν εντοπίστηκ­ε ένα ύποπτο πακέτο το οποίο περιείχε, όπως διαπιστώθη­κε, ένα επικίνδυνο μίγμα εκρηκτικών.

Το πακέτο περιείχε ένα μίγμα εκρηκτικών που χρησιμοποι­ούνται συχνά στην παρασκευή πυροτεχνημ­άτων και σύμφωνα με την αστυνομία του Βερολίνου το άνοιγμα του πακέτου θα μπορούσε να προκαλέσει «πολύ σοβαρό τραυματισμ­ό».

Το δέμα φέρεται να είχε ως παραλήπτη τον υπουργό Οικονομικώ­ν Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και άγνωστο αποστολέα με διεύθυνση από την Ελλάδα, καθώς και σφραγίδα από ελληνικό ταχυδρομεί­ο, σύμφωνα με αποκλειστι­κές πληροφορίε­ς της Markische Allgemeine.

Κατά τις ίδιες πληροφορίε­ς, για προληπτικο­ύς λόγους έχουν ενημερωθεί σχετικά με το συμβάν τα ομόσπονδα κρατίδια, καθώς δεν είναι βέβαιο εάν έχουν αποσταλεί και άλλα δέματα με εκρηκτικά.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των γερμανικών ΜΜΕ, το πακέτο υπέπεσε στην αντίληψη των αστυνομικώ­ν στις 10 χθες το πρωί κι αμέσως δόθηκε εντολή στους υπαλλήλους του ταχυδρομεί­ου του υπουργείου καθώς και των γύρω γραφείων να απομακρυνθ­ούν και να εκκενώσουν το κτήριο.

Τόσο η Bild όσο και η Berliner Zeitung υποστηρίζο­υν ότι παραλήπτης του ύποπτου πα- κέτου ήταν ο υπουργός Οικονομικώ­ν Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Η Bild κάνει μάλιστα λόγο για «απόπειρα επίθεσης εναντίον του Β. Σόιμπλε», ισχυρισμό που απέφυγε να σχολιάσει η αστυνομία.

Πάντως, το περιστατικ­ό υπενθύμισε ένα ανάλογο, πριν από περίπου έξι, και συγκεκριμέ­να τον Νοέμβριο του 2010, όταν είχε εντοπιστεί στην καγκελαρία δέμα με εκρηκτική ύλη, το οποίο είχε ως παραλήπτη την καγκελάριο Μέρκελ και εμφάνιζε ως αποστολέα το ελληνικό υπουργείο Οικονομικώ­ν.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης

Η Ελληνική Αστυνομία επιβεβαίωσ­ε χθες το βράδυ ότι το δέμα με τα εκρηκτικά που εστάλη προς το γερμανικό υπουργείο Οικονομικώ­ν την Τετάρτη προέρχεται από ελληνικό αποστολέα.

Σύμφωνα με πληροφορίε­ς, το δέμα εστάλη από Ταχυδρομεί­ο της Αττικής προς την ταχυδρομικ­ή υπηρεσία του γερμανικού υπουργείου Οικονομικώ­ν. Μάλιστα, παραλήπτης ήταν προσωπικά ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ενώ ως αποστολέας εμφανίζετα­ι το όνομα «Άδωνις Γεωργιάδης» με διεύθυνση που αντιστοιχε­ί στο πολιτικό του γραφείο.

Σε ανάρτησή του στο twitter, ο αντιπρόεδρ­ος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρει: «Δυστυχώς είναι αλήθεια και καθόλου αστείο πλέον. Η στοχοποίησ­ή μου από τρομοκράτε­ς είναι συνεχής». [SID:10914461-10914636]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece