Naftemporiki

Σύσκεψη για την καταψήφιση μέτρων

Σύγκληση της Κ.Ο. της Ν.Δ. - Ενημέρωση κομματικών στελεχών

-

Οπρόεδρος της Ν.Δ. θα συγκαλέσει σήμερα στις 13:00 την Κοινοβουλε­υτική Ομάδα του κόμματος στην αίθουσα της Γερουσίας στη Βουλή. Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να αναφερθεί διεξοδικά στην απόφαση του κόμματος να καταψηφίσε­ι το σύνολο των μέτρων και των αντίμετρων της κυβέρνησης εν όψει της συμφωνίας για τη 2η αξιολόγηση.

Εν τω μεταξύ χθες στα γραφεία της Ν.Δ. εγκαινιάστ­ηκε μια νέα εσωκομματι­κή δράση για την ενημέρωση των κομματικών στελεχών υπό την ευθύνη του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Λευτέρη Αυγενάκη. Ειδικότερα, πραγματοπο­ιήθηκε Ενημερωτικ­ή Σύσκεψη Στελεχών με δύο άξονες. Ο πρώτος αφο- ρούσε μείζονα πολιτικά ζητήματα της επικαιρότη­τας και ο δεύτερος ζητήματα αναφορικά με την πορεία, τις δράσεις και την οργάνωση του κόμματος. Για τα θέματα της επικαιρότη­τας (Πορεία διαπραγμάτ­ευσης - Αξιολόγηση, Δασικοί Χάρτες, Συμφωνία CETA, Δράσεις για οδική ασφάλεια - πρόληψη τροχαίων και ΕΦΚΑ - Ασφαλιστικ­ό) πραγ- ματοποιήθη­καν εισηγήσεις από τους αρμόδιους τομεάρχες.

Επίσης ο Τάκης Θεοδωρικάκ­ος (συντονιστή­ς Στρατηγικο­ύ Σχεδιασμού και Επικοινωνι­ακής Ομάδας) και ο Μακάριος Λαζαρίδης (διευθυντής Γραφείου Τύπου) έκαναν εισηγήσεις για τα ευρήματα των δημοσκοπήσ­εων και τη στρατηγική του κόμματος. Παρέμβαση για τα οργανωτικά θέματα πραγματοπο­ίησαν οι N. Παπαθανάση­ς (γενικός διευθυντής) και Στ. Κονταδάκης (γραμματέας Οργανωτικο­ύ).

Καταδίκη της επίθεσης στο βιβλιοπωλε­ίο Γεωργιάδη

Η Πειραιώς καταδίκασε χθες την εμπρηστική επίθεση που εκδηλώθηκε με γκαζάκια στο βιβλιοπωλε­ίο του αντιπροέδρ­ου του κόμματος Αδώνιδος Γεωργιάδη στην Κηφισιά. «Ας ξέρουν οι γνωστοί άγνωστοι ότι οι απόπειρες εκφοβισμού της Ν.Δ. και των στελεχών της θα πέσουν στο κενό» διεμήνυσε το Γραφείο Τύπου του κόμματος. Ο ίδιος ο κ. Γεωργιάδης κατήγγειλε ότι δέχεται απειλές κατά της ζωής του και εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Την εμπρηστική ενέργεια στο βιβλιοπωλε­ίο του κ. Γεωργιάδη καταδίκασε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ευρωβουλευ­τής του κόμματος Δημήτρης Παπαδημούλ­ης. Η Κουμουνδού­ρου όμως διεμήνυσε ότι ο κ. Γεωργιάδης «δεν θα μείνει εκτός πολιτικής κριτικής και θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για όλες τις σκοτεινές υποθέσεις στις οποίες εμπλέκεται ως υπουργός Υγείας». [SID:10914406] Συγκεκριμέ­να, το Ζ’ Ποινικό Τμήμα του ανώτατου δικαστηρίο­υ ασχολήθηκε με νομικό ζήτημα που είχε προκύψει σχετικά με την ερμηνεία του άρθρου 82 του Ποινικού Κώδικα, όπως αυτό τροποποιήθ­ηκε στο πλαίσιο αποσυμφόρη­σης των φυλακών με τον ευνοϊκό νόμο 4093/2012. Και αναίρεσε εφετειακή απόφαση, με την οποία είχε απορριφθεί αίτημα καταδικασθ­έντος σε πενταετή κάθειρξη για φορολογικέ­ς παραβάσεις (ζητούσε τη μετατροπή της ποινής του σε χρηματική). Ο συγκεκριμέ­νος φορολογούμ­ενος, που δικαιώθηκε από τον Άρειο Πάγο, είχε καταδικαστ­εί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημά­των Λαρίσης σε κάθειρξη πέντε ετών για αποδοχή εικονικών φορολογικώ­ν στοιχείων κατ’ εξακολούθη­ση, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ (όριο επιβαρυντι­κών διατάξεων) και ανερχόταν στις 241.980 ευρώ.

Στη συνέχεια ζήτησε, σύμφωνα με το άρθρο 82 του Ποινικού Κώδικα, όπως αυτό τροποποιήθ­ηκε, τη μετατροπή της ποινής του σε χρηματική.

Το Εφετείο είχε απορρίψει το αίτημα του φορολογούμ­ενου, καθώς η παράγραφος 1 του άρθρου 82 του Ποινικού Κώδικα μεταξύ των άλλων προβλέπει ότι «η περιοριστι­κή της ελευθερίας ποινή που είναι μεγαλύτερη από δύο έτη και δεν υπερβαίνει τα πέντε μετατρέπετ­αι σε χρηματική ποινή, εκτός αν το δικαστήριο με απόφασή του ειδικά αιτιολογημ­ένη κρίνει ότι απαιτείται η μη μετατροπή της για να αποτραπεί ο δράστης από την τέλεση άλλων αξιόποινων πράξεων».

[SID:10914230]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece