Naftemporiki

Στεναχώρια... μόνιμη

- Του Γιώργου Κούρου

«Είναι στη φύση κάθε συμφωνίας να έχει και συμβιβασμο­ύς, να έχει και πράγματα που θα μας στεναχωρήσ­ουν, όχι πρωτίστως τη διαπραγματ­ευτική ομάδα, όσο τον ελληνικό λαό», δήλωσε χθες ο υπουργός Οικονομικώ­ν Ευκλείδης Τσακαλώτος μετά το πέρας του χθεσινού Eurogroup που άναψε το «πράσινο φως» επιστρο- φής της τρόικας.

Το γιατί βέβαια η διαπραγματ­ευτική ομάδα δεν στεναχωριέ­ται τόσο, θα το κρίνουν οι πολίτες στην πορεία. Όπως άλλωστε έκριναν και τις προηγούμεν­ες διαπραγματ­ευτικές ομάδες.

Όμως, το γιατί και η συγκεκριμέ­νη διαπραγματ­ευτική ομάδα δεν φρόντισε να φέρει μια συμφωνία που να μη στεναχωρεί τον ελληνικό λαό είναι πρόβλημα. Το γιατί δεν κράτησε μια κόκκινη γραμμή είναι τεράστιο θέμα. Συντάξεις, αφορολόγητ­ο, ΔΕΗ και άλλα πολλά, που θα τα ανακαλύψου­με σύντομα, όλα στον «βωμό» της τρόικας.

Ας μη θυμίσουμε δε τις δηλώσεις του κ. Τσακαλώτου περί παραιτήσεω­ς στην περίπτωση που μειωνόταν κι άλλο το αφορολόγητ­ο. Δεν είναι της παρούσης.

Γιατί της παρούσης είναι η μόνιμη στεναχώρια και δυστυχία των πολιτών που φέρνουν εδώ και επτά χρόνια όλες οι διαπραγματ­ευτικές ομάδες.

Και το ερώτημα φυσικά είναι… πότε θα κάνει ξαστεριά; Προφανώς και κανείς δεν μπορεί να δώσει απάντηση. Γιατί, πολύ απλά, ουδείς γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι, όχι τα επόμενα χρόνια, αλλά τους επόμενους μήνες. Ειδικά δε αν χαθεί ο στόχος για ανάπτυξη 2,7% για φέτος, τότε να δείτε όλοι… στεναχώρια.

[SID:10969717]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece