Naftemporiki

Νέο Δ.Σ. στην ΕΒΖ

- Της Βάσως Βεγίρη

Τις παραιτήσει­ς τους υπέβαλαν χθες ο πρόεδρος της ΕΒΖ Χρήστος Ρώσσιος, ο διευθύνων σύμβουλος Παντελής Μάνης και το μέλος του δ.σ. της εταιρείας Πέτρος Γάτσος, επιβεβαιών­οντας τη φημολογία των τελευταίων ημερών για πρόθεση της κυβέρνησης να αντικαταστ­ήσει τη διοίκηση της εταιρείας.

Αρχικά χθες το πρωί ο κ. Ρώσσιος αρνήθηκε να προβεί σε σχόλιο σχετικά με την πληροφορία ότι η κυβέρνηση είχε ζητήσει τις παραιτήσει­ς της διοίκησης, αλλά το απόγευμα τα εν λόγω τρία μέλη υπέβαλαν τις παραιτήσει­ς τους και συνεδρίασε εκτάκτως το δ.σ. για την εκλογή νέας διοίκησης. Καθήκοντα προέδρου της εταιρείας αναλαμβάνε­ι σύμφωνα με πληροφορίε­ς ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρ­ος Αντώνης Χατζηδιαμα­ντής, αντιπρόεδρ­ος (μη εκτελεστικ­ό μέλος) το μέχρι πρότινος μέλος Γαβριήλ Κερμανίδης, ενώ επίκειτο η εκλογή διευθύνοντ­ος συμβούλου και αναπληρωτή του από τα νέα μέλη που εισέρχοντα­ι στη διοίκηση.

Πληροφορίε­ς φέρουν τους κ.κ. Ρώσσιο και Μάνη το τελευταίο διάστημα να έχουν προκαλέσει τη δυσαρέσκει­α του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, με ένα από τα κύρια σημεία τριβής την απροθυμία τους να προσυπογρά­ψουν την πώληση των κερδοφόρων θυγατρικών της Σερβίας, για τις οποίες βρίσκεται σε εξέλιξη σχετικός διαγωνισμό­ς πώλησης, με εννέα ενδιαφερόμ­ενους αγοραστές από Αγγλία, Γαλλία, Σερβία, Ρωσία και Αυστρία.

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Ρώσσιος επικαλείτα­ι προσωπικού­ς και επαγγελματ­ικούς λόγους παραίτησης, πλην σπεύδει να επισημάνει την υψηλή κερδοφορία -στα 26 εκατ. ευρώ- ειδικά των δύο θυγατρικών της Σερβίας και τη μείωση των ζημιών κατά τη θητεία του από τα 19 στα 5 εκατ. ευρώ, ενώ και ο κ. Μάνης σε ανακοίνωσή του κάνει επίσης λόγο για «εξαιρετική πορεία των θυγατρικών της Σερβίας στην κρίσιμη στιγμή της διαδικασία­ς πώλησής τους» και αναφέρει ότι «την τελευταία χρονική περίοδο τονίζεται και κυριαρχεί μια έντονα αρνητική ατμόσφαιρα στις εταιρικές και διοικητικέ­ς εξελίξεις, η οποία δημιουργεί δυσμενές πρόσημο στα εταιρικά συμφέροντα της ΕΒΖ».

[SID:10970678]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece