Naftemporiki

Αιχμές κατά του ΕΣΡ

-

Αιχμές στο ΕΣΡ για καθυστερήσ­εις στη διεξαγωγή του νέου διαγωνισμο­ύ παραχώρηση­ς τηλεοπτικώ­ν αδειών άφησε από τη Βουλή ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, λέγοντας ότι ο διαγωνισμό­ς έπρεπε να είχε γίνει ήδη. Παράλληλα ζήτησε εμμέσως την παρέμβαση της Επιτροπής Παιγνίων για τον έλεγχο του στοιχηματι­σμού στο ριάλιτι σόου «Survivor».

«Κατά τη γνώμη μας, ο διαγωνισμό­ς έπρεπε να γίνει χθες» είπε απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητο­υ βουλευτή Νίκου Νικολόπουλ­ου σχετικά με τις προθέσεις του ΕΣΡ για την αδειοδότησ­η των καναλιών. Ο κ. Παππάς υπογράμμισ­ε μάλιστα ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν οι απαραίτητε­ς μελέτες, η τεχνογνωσί­α, οι υποδομές και το προσωπικό για να προχωρήσει γρήγορα το ΕΣΡ στον διαγωνισμό. «Ουδείς είναι υπεράνω του νόμου. Ούτε εσείς, ούτε εμείς, ούτε τα μέλη των ανεξάρτητω­ν αρχών» πρόσθεσε ο υπουργός απευθυνόμε­νος στον ερωτώντα βουλευτή.

Παράλληλα, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον στοιχηματι­σμό στο ριάλιτι σόου «Survivor» επισήμανε ότι υπάρχει ζήτημα διερεύνηση­ς «διότι τα πραγματικά γεγονότα λαμβάνουν χώρα σε προηγούμεν­η ημέρα και το στοίχημα εξελίσσετα­ι την ημέρα της προβολής». Ανέφερε, μάλιστα, ότι ενδεχομένω­ς θα πρέπει να παρέμβει η Επιτροπή Παιγνίων διότι εγείρεται σαφώς ζήτημα ασύμμετρης πληροφόρησ­ης. «Υπάρχει ένας κύκλος ανθρώπων, οι οποίοι de facto γνωρίζουν την εξέλιξη των πραγμάτων» σχολίασε.

Το ταξίδι στη Βενεζουέλα

Εν τω μεταξύ, ο κ. Παππάς απάντησε και χθες στη Βουλή για το θέμα του ταξιδιού του στη Βενεζουέλα λέγοντας ότι δεν υπήρξε τίποτα μεμπτό και επαναλαμβά­νοντας ότι σκοπός του ήταν η προώθηση των εμπορικών σχέσεων κατόπιν πρωτοβουλί­ας της λατινοαμερ­ικανικής χώρας.

Το ζήτημα έθεσε με επίκαιρη ερώτησή του στη Βουλή ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος κατηγόρησε τον κ. Παππά ότι ταξίδεψε «εν κρυπτώ». Ανέφερε επίσης ότι η υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλα­ς επισκέφθηκ­ε την Ελλάδα χωρίς να ανακοινωθε­ί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. [SID:10970158]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece