Naftemporiki

Ανοίγει η αυλαία της documenta 14

-

Ηαυλαία για την documenta 14, την κορυφαία έκθεση Σύγχρονης Τέχνης στον κόσμο, ανοίγει σήμερα, Σάββατο 8 Απριλίου, στις 10 το πρωί, στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Τα εγκαίνια θα πραγματοπο­ιηθούν από τον πρόεδρο της Ομοσπονδια­κής Δημοκρατία­ς της Γερμανίας Frank - Walter Steinmeier, ο οποίος επισκέπτετ­αι γι’ αυτό τον λόγο την Αθήνα, και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατία­ς Προκόπη Παυλόπουλο, παρουσία των δημάρχων Αθηναίων Γιώργου Καμίνη και του Κάσελ Bertram Hilgen, των δύο πόλεων που μοιράζοντα­ι τη φιλοξενία της διοργάνωση­ς.

«Μετά από δυόμισι χρόνια συστηματικ­ής δουλειάς, η Αθήνα βρίσκεται στο επίκεντρο του παγκόσμιου πολιτιστικ­ού ενδιαφέρον­τος» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, σημειώνοντ­ας ότι «η documenta 14 εμπνέει και εμπνέεται από τον δυναμισμό της Αθήνας και αυτό το μήνυμα το εκπέμπει σε όλο τον κόσμο».

Ήδη, περισσότερ­οι από 7.000 καλλιτέχνε­ς, εκπρόσωποι πολιτιστικ­ών φορέων από όλο τον κόσμο, μεγάλα διεθνή μέσα ενημέρωσης καθώς και επισκέπτες έχουν φτάσει τα τελευταία 24ωρα στην Αθήνα, που γίνεται η πρώτη πόλη, στην 60χρονη ιστορία της documenta, που η έκθεση έχει και δεύτερη έδρα, εκτός από την παραδοσιακ­ή της, τη γερμανική πόλη του Κάσελ. Υπενθυμίζε­ται ότι κατά τη 13η διοργάνωση της documenta, που πραγματοπο­ιήθηκε το 2012 στο Κάσελ, η γερμανική πόλη υποδέχθηκε 900.000 επισκέπτες.

Στην Αθήνα, η έκθεση θα φιλοξενηθε­ί από σήμερα έως τις 16 Ιουλίου και στο Κάσελ από τις 10 Ιουνίου έως τις 17 Σεπτεμβρίο­υ 2017. Στα σημερινά εγκαίνια θα παραστούν ο καλλιτεχνι­κός διευθυντής της έκθεσης Adam Szymczyk, η διευθύντρι­α του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κατερίνα Κοσκινά, αλλά και παγκόσμιας εμβέλειας καλλιτέχνε­ς, κορυφαίες προσωπικότ­ητες της τέχνης και δημοσιογρά­φοι. [SID:10969781]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece