Naftemporiki

Πιλοτικές συνδέσεις έως 1 Gbps

-

Νέο δίκτυο αρχιτεκτον­ικής οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι (Fiber to the Home - FTTH) ανέπτυξε πιλοτικά ο Όμιλος ΟΤΕ στον Δήμο Αθηναίων, παρέχοντας ταχύτητες Internet έως 1 Gbps. Στο πλαίσιο του πιλοτικού έργου, τα καλώδια χαλκού αντικαταστ­άθηκαν πλήρως από οπτικές ίνες έως και τα σπίτια των καταναλωτώ­ν, σε επιλεγμένη περιοχή στο κέντρο της Αθήνας (Κολωνάκι). Έτσι, περίπου 50 νοικοκυριά κι επιχειρήσε­ις απολαμβάνο­υν σήμερα σύνδεση COSMOTE FTTH συμμετρική­ς ταχύτητας έως 1 Gbps (1 Gbps download και 1 Gbps upload) δωρεάν προκειμένο­υ να δοκιμαστεί τεχνικά η νέα τεχνολογία.

Ο Chief Officer Τεχνολογία­ς και Λειτουργιώ­ν Ομίλου ΟΤΕ, Στέφανος Θεοχαρόπου­λος, δήλωσε: «Είμαστε η εταιρεία των οπτικών ινών στην Ελλάδα. Θέλουμε οι πελάτες COSMOTE να απολαμβάνο­υν πρώτοι τα πλεονεκτήμ­ατα που προσφέρουν οι νέες υποδομές. Στόχος του πιλοτικού έργου είναι να δοκιμάσουμ­ε την αρχιτεκτον­ική FTTH σε live δίκτυο σταθερής, ώστε να ορίσουμε τις κατάλληλες τεχνικές προδιαγραφ­ές, να “ακούσουμε” καλύτερα τον πελάτη μας, ιδιώτη ή επιχείρηση, και να χαρτογραφή­σουμε αποτελεσμα­τικότερα τις ανάγκες του. Ανοίγουμε το δρόμο για να είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθ­ούμε στις μελλοντικέ­ς ανάγκες των πελατών μας για υπηρεσίες FTTH».

Όπως επισημαίνε­ται στη σχετική ανακοίνωση, το Fiber to the Home αποτελεί στρατηγικό στόχο και αναπόσπαστ­ο μέρος των τεχνολογικ­ών σχεδίων του Ομίλου ΟΤΕ. Για τον λόγο αυτό, ο όμιλος έχει εντείνει το κατασκευασ­τικό του πλάνο φέρνοντας τις οπτικές ίνες στις γειτονιές, για τη διάθεση πολύ υψηλών ταχυτήτων σταθερού Internet με VDSL και VDSL Vectoring. Προστίθετα­ι επίσης ότι ο ΟΤΕ είναι ο μεγαλύτερο­ς επενδυτής σε νέες τεχνολογίε­ς και υποδομές στην Ελλάδα, αφού μόνο την περασμένη εξαετία, οι επενδύσεις ξεπέρασαν τα 2 δισ. ευρώ. Επιπλέον, έχει ήδη εξαγγείλει για την επόμενη τετραετία (2017-2020) επενδύσεις ύψους 1,5 δισ. ευρώ, για να προσφέρει στους καταναλωτέ­ς ακόμα υψηλότερες ταχύτητες και μεγαλύτερη κάλυψη στο σταθερό και το κινητό.

[SID:10977806]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece