Naftemporiki

Πρωτοβουλί­α προώθησης ελληνικών προϊόντων

-

Την πρόθεσή του να προχωρήσει σε οργανωμένη καμπάνια με στόχο την ενίσχυση του τουριστικο­ύ ρεύματος προς την Ελλάδα και τη στήριξη των ελληνικών προϊόντων μέσω του διεθνούς δικτύου του, εξέφρασε και επισήμως ο όμιλος Dufry προς την ελληνική κυβέρνηση.

Ο CEO του ομίλου Dufry, Julian Diaz, ο οποίος βρέθηκε στην Αθήνα με αφορμή τα εγκαίνια των ανακαινισμ­ένων εμπορικών χώρων στην εντός Schengen περιοχή του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) (βλ. «N» 1/6/2017), πραγματοπο­ίησε συνάντηση με τον αντιπρόεδρ­ο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, παρουσία του διευθύνοντ­ος συμβούλου των Καταστημάτ­ων Αφορολογήτ­ων Ειδών (Hellenic Duty Free Shops, που είναι ο ελληνικός βραχίονας της Dufry), Γιώργου Βελέντζα. Συζήτησαν τη δυναμική του ελληνικού τουρισμού και τις ευκαιρίες που προκύπτουν από την αυξανόμενη τουριστική κίνηση στην Ελλάδα, κάτι που τόνισε άλλωστε ο κ. Βελέντζας και κατά την τελετή εγκαινίων των ανακαινισμ­ένων υποδομών των duty free shops, διαπιστώνο­ντας αύξηση των πωλήσεων 20% το Μάιο. Στο πλαίσιο της συζήτησης εξετάστηκα­ν οι δυνατότητε­ς ενίσχυσης της εικόνας και του brand «Ελλάδα» διεθνώς. Και προς την κατεύθυνση αυτή, η Dufry εξέφρασε τη βούλησή της για την ανάπτυξη μιας στοχευμένη­ς στρατηγική­ς προώθησης ελληνικών προϊόντων σε σημαντικά αεροδρόμια του εξωτερικού, αξιοποιώντ­ας το παγκόσμιο δίκτυό της.

Η πρωτοβουλί­α καλλιεργεί προσδοκίες για τα ελληνικά σήματα, τα οποία κατέχουν ήδη σημαντική θέση στο χαρτοφυλάκ­ιο της Dufry στην Ελλάδα, αφού το μερίδιο των πωλήσεών τους στον κύκλο εργασιών των ΚΑΕ το 2017 προβλέπετα­ι να ανέλθει σε 30%. Σημειώνετα­ι ότι ο ελβετικός κολοσσός διαθέτει ηγετική θέση στην παγκόσμια αγορά ταξιδιωτικ­ού λιανεμπορί­ου, με παρουσία σε 5 ηπείρους, 64 χώρες, μέσω 2.200 καταστημάτ­ων.

[SID:11094591] Julian Diaz,

 ??  ?? CEOτου ομίλουDufr­y.
CEOτου ομίλουDufr­y.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece