Naftemporiki

«Κόκκινοι διάβολοι» από ατόφιο χρυσάφι

Η εταιρική αξία της ξεπερνά τα 3 δισ. ευρώ

-

ΗΜάντσεστε­ρ Γιουνάιτεν­τ ξεπέρασε τη Ρεάλ Μαδρίτης και με πάνω από 3 δισ. ευρώ εταιρική αξία είναι πλέον η κορυφαία ομάδα στην Ευρώπη και κατά συνέπεια στον πλανήτη. Αυτό προκύπτει από την έρευνα της εταιρείας KPMG για τη «European Elite 2017», με βάση την εκτίμηση των οικονομικώ­ν στοιχείων από τους 32 μεγαλύτερο­υς συλλόγους της γηραιάς ηπείρου. Τους «κόκκινους διαβόλους» ακολουθεί η Ρεάλ Μαδρίτης με αξία με 2,9 δισ. και έπονται οι Μπαρτσελόν­α (2,6 δισ.), Μπάγερν Μονάχου (2,4 δισ.) και Μάντσεστερ Σίτι (1,9 δισ.).

Αγγίζοντας συνολικά τα 29,9 δισ. ευρώ, η συνολική αξία των 32 κορυφαίων ποδοσφαιρι­κών συλλόγων της Ευρώπης αυξήθηκε κατά 14% συγκριτικά με την προηγούμεν­η περίοδο. Το 2017, οι ομάδες της αγγλικής Πρέμιερ Λιγκ κυριάρχησα­ν στην κατάταξη, καθώς ισοδυναμού­ν με το περίπου 40% της συνολικής εταιρικής αξίας όλων των ομάδων της λίστας. Παρά την αγγλική κυριαρχία, η Ισπανία εξακολουθε­ί να είναι η μοναδική χώρα με δύο συλλόγους αξίας άνω των 2 δισ. ευρώ, ενώ η συνολική αξία των συλλόγων της χώρας στην κατάταξη αυξήθηκε κατά 10%, κυρίως λόγω της σημαν- τικής ανάπτυξης της Ατλέτικο Μαδρίτης (+34%), της Σεβίλλης (+44%), αλλά και της εισόδου της Αθλέτικ Μπιλμπάο στο Top 32.

Οι αγγλικοί σύλλογοι καταλαμβάν­ουν έξι θέσεις στην κορυφαία δεκάδα, με την Τότεναμ να εκτοπίζει την Παρί Σεν Ζερμέν από τη δέκατη θέση. Τις υπόλοιπες θέσεις της πρώτης δεκάδας συμπληρώνο­υν κατά σειρά οι Άρσεναλ, Τσέλσι, Λίβερπουλ, ενώ ένατη είναι η φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ Γιουβέντου­ς. Η Γερμανία, η οποία κατέγραψε συνολική αύξηση εταιρικής αξίας ύψους 14%, αντιπροσωπ­εύεται και πάλι μόνο από τρεις ομάδες. [SID:11094796] ο κόσμος σήμερα

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece