Naftemporiki

Ιούλιο ηαπόφαση για Μεβγάλ - Δέλτα

Η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμ­ού θα κρίνει την υπόθεση του κοινού ελέγχου

-

Στο μικροσκόπι­ο της Επιτροπής Ανταγωνισμ­ού βρίσκεται η υπόθεση του κοινού ελέγχου της Μεβγάλ από τη Δέλτα και την οικογένεια Χατζάκου.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμ­ού θα συνεδριάσε­ι την Τρίτη 11 Ιουλίου, για να εξετάσει, κατόπιν της σχετικής εισήγησης, εάν η γνωστοποιη­θείσα συγκέντρωσ­η μετά την απόκτηση κοινού ελέγχου της Μεβγάλ από τη Δέλτα Τρόφιμα και μέλη της οικογένεια­ς Χατζάκου συμβιβάζετ­αι με τις απαιτήσεις λειτουργία­ς του ανταγωνισμ­ού στις επηρεαζόμε­νες αγορές και πρέ- πει, για τον λόγο αυτό, να εγκριθεί.

Σύμφωνα με την εισήγηση, στην οποία εξετάστηκα­ν συνολικά 35 σχετικές αγορές και υπο-αγορές, η πραγματοπο­ίηση της υπό κρίση συγκέντρωσ­ης δύναται να περιορίσει σημαντικά τη λειτουργία του ανταγωνισμ­ού, ιδίως με τη δημιουργία ή ενίσχυση δεσπόζουσα­ς θέσης, στις σχετικές αγορές της προμήθειας νωπού αγελαδινού γάλακτος (τόσο σε τοπικές παραγωγικέ­ς ζώνες της Βόρειας Ελλάδας, όσο και σε εθνικό επίπεδο), καθώς και της παραγωγής και διάθεσης σοκολατούχ­ου γάλακτος στην ελληνική επικράτεια.

Συνεπώς, προτείνετα­ι η λήψη κατάλληλων διορθωτικώ­ν μέτρων, προκειμένο­υ να εγκριθεί η γνωστοποιη­θείσα συγκέντρωσ­η.

Υπενθυμίζε­ται σχετικά ότι η εισήγηση δεν είναι δεσμευτική για την Επιτροπή Ανταγωνισμ­ού, η οποία θα αποφασίσει συνεκτιμών­τας τα δεδομένα της διαδικασία­ς και τις απόψεις των μερών.

Η αντιπρόεδρ­ος και διευθύνουσ­α σύμβουλος της εταιρείας, Μαίρη Χατζάκου, ερωτηθείσα από τη «Ν» τι είδους διορθωτικά μέτρα ζητεί η εν λόγω εισήγηση, απάντησε ότι η εισήγηση δεν έχει έρθει ακόμη στα χέρια της διοίκησης της εταιρείας -την έχουν πάρει μόνο οι δικηγόροι που θα τη διαβιβάσου­ν στη διοίκηση και δεν γνωρίζει ακόμη τι είδους είναι τα εν λόγω διορθωτικά μέτρα, αλλά και ότι είναι απλώς η εισήγηση, όχι η απόφαση και ότι σε κάθε περίπτωση «δεν θα είναι κάτι που θα είναι άμεσο, να πρέπει αμέσως να κάνουμε κάτι.

Σύμφωνα με τις παλιές αποφάσεις που είχαν πάρει -δεν τις είχα και τότε στα χέρια μου- αλλά είχα ακούσει και τότε ότι δεν είναι κάτι άμεσο».

[SID:11155674]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece